ETUSIVU     TILUKSET     ASUKKAAT     TOIMINTA     MUUTA    

Moi mä oon Shekki!

Virallinen nimi: Shetricker Dei aka Shekki Kasvattaja: Viola
Rotu ja skp: Shetlanninponitamma Omistaja: Viola
Väri/merkit: Ruunihallakko, siima Säkäkorkeus: 101 cm
Rekisterinumero: VH-40874 Painoitus: Yleisratsastus
Syntynyt ja ikä: 19.01.2008 ~ 12 vuotias Koulutustaso: 80 cm / He A
Ikääntyminen: Sekalainen (täytti 4v 19.06.2008) Muuta: -

Palkittu 10/2009 ERJ-I pistein 134, palkittu 08/2009 YLA2 pistein 133.


Tämmönen mie olen:

Tammassa alun perin kiinnostuin sen yleisvaikutelmaan. Hain itselleni täydellistä suoritusponia, ruusukehaita moneen lajiin - ponia, josta löytyisi myös hieman haastetta minulle. Suvultaan Shekki oli täydellinen, tiesin jo että tammassa olisi kapasiteettia lajiin kuin lajiin suvunkin perusteella. Suku antaisi myös lisäpisteitä laatuarvosteluissa, tavoitteemme olivat korkealla. Kävin katsomassa tammaa Deissä. Heti ensisilmäyksellä rakastuin pikku taaperoon ja oli pakko tehdä kaupat. Sovimme, että tulisin hakemaan tamman viikon päästä. Shekin päästyä kotiini olin aivan taivassa, ensimmäiset hetket tamma asui tallillani Violassa, mutta ajattelin hakea tammalle täydellistä yksityistallia. Sitä tosiaankin sai hakea.

Luonteeltaan Shetricker Dei, tutummin Shekki on ystävällinen, ahne, mutta hieman arka ponitamma, johon tutustuessa ponista löytyy paljon uusia puolia. Tamma viihtyi nuorena pääosin emänsä seurassa ja oli arka tuntemattomia ihmisiä kohtaan, tämä luonnepiirre säilyi aikuisvuosiin, mutta lieventyi huomattavasti. Shekki on siis hieman arka ja varovainen ponitamma, mutta tammaan tutustuessa Shekistä tulee paljon varmempi ja tamma luottaa ihmiseen. Tutustuminen vie kuitenkin kauan aikaa, jos aikoo saada täydellisen ystävyyssiteen tamman kanssa. Laumassa Shekki haluaa mieluiten olla omassa rauhassa, eikä mene koskaan uhittelemaan johtajalle. Pestessä tamma voi alkaa kiukuttelemaan, Shekki inhoaa ylikaiken kastautumista ja vielä enemmän pään pesua. Eläinlääkärikäynnit sujuvat melko hyvin, mutta tamma voi välillä säpsähdellä uutta lääkäriä ja olla muutenkin jännittyneen oloinen. Traileriin Shekki menee sentään hyvin, varsinkin jos siellä on ruokaa ja matkaseuraa. Ulos tamma tulee melko vauhdilla, loppujen lopuksi Shekki inhoaa trailerissa oloa, mutta menee silti sinne kinastelematta. Pääsääntönä siis on, että ihmisen täytyy itse olla rauhallinen, eikä hötkyillä asiasta toiseen. Shekki on kuitenkin melko arka tamma, vaikka tutustuessa tammaan Shekki vaikuttaa aivan eri ponilta.

Hoitaessa tamma on yleisestikin kiltti, koska tamma ei ala änkyröimään vastaan, vaan nauttii hoitohetkestä torkkumalla. Shekki kannattaa harjata karsinassa, koska tamma ei pidä käytävän hälinästä ollenkaan. Shekkiä voi hoitaa niin isot kuin pienet, tamma on vaikka kelpo opetusponi harjausta varten. Kaviot Shekki nostaa hyvin, eikä remmo niitä alas tai muutenkaan ilkeile. Joskus putsatessa tamma voi hieman nojata putsaajaan painollaan. Shekki pitää kovasti kumisuoasta ja silminnähden kerjää sillä harjausta. Puolestaan tamma inhoaa pään harjausta ja yrittää välttää sitä kaikin tavoin. Napakka hoitaja saa silti pään harjattua, eihän pikkuponi mahda mitään jos vain nostelee päätänsä ylös. Varusteiden kanssa Shekki käyttäytyy esimerkillisen hyvin. Satulavyön kanssa tamma ei turhia pullaile ja kuolaimet Shekki ottaa nätisti, ettei tarvitse sormellakaan aukaista suuta. Taluttaessa Shekki osaa käyttäytyä kiltisti, mutta joskus matelee laiskasti perässä. Maiskautuskaan ei välillä tehoa toisinaan itsepäiseen tammaan, mutta jos taluttaja näyttää päättäväisyytensä ei Shekki jaksa uhitella pidempään.

Ratsastaessa Shekki on melko itsepäinen ja laiska. Tamma tarvitsee vakituisen ratsastajan, johon tottua ja luottaa, ratsastuskoulun poniksi tammaa ei saisi siis kirveelläkään. Jos ratsastajalla on raippa tamma on huomattavasti reippaampi. Raipallakaan ei tarvitse kuin vähän hipaista niin tamma lähtee reippaasti liikkeelle. Jos taas käyttää raippaa liikaa tulee kommentiksi pukitus. Perusasiat Shekki osaa hyvin, kunhan vain itsepäisyydeltään haluaa osallistua mukaan. Tammalle pitää näyttää jo alkutunnista kuka on pomo, eikä Shekin saa antaa madella. Muuten koko tunti menee siihen, että pyytää vähän väliä Shekkiä reippaammaksi. Esteillä tamma on innokas, joskus saattaa tehdä pienen pukkisarjankin sarjan jälkeen innostuessaan. Tamma kieltää melko harvoin, mutta tien esteelle on oltava hyvä. Ennen estettä Shekille pitää hieman maiskuttaa tai koskettaa raipalla. Pohkeet täytyy myös olla tiukasti kiinni, tai muuten voi tulla kielto. Esteen jälkeen on hyvä ottaa taas napakka ote tammaan, tai Shekki lähtee hurauttamaan omia teitään. Kouluratsastuksessa Shekki saattaa olla hieman laiskahko ja itsepäinen, mutta osaavan ratsastajan kanssa tulee varmasti toimeen koulukentillä.

Kilpailuissa Shekki ottaa yleensä rennosti, lämmittelyssä tamma saattaa tuntua hieman tahmealta ja yleensä Shekki tarvitsee kunnon lämmittelyn. Tamma saattaa ihan tahalteen pelleillä, mutta kun ratsastaja laittaa Shekin ojennukseen loppuu pelleily tasan siihen paikkaan. Itse kilpailusuorituksen aikana on hävinnyt kaikki pelleileminen ja itsepäisyys. Tamma tsemppaa täysillä, mutta ei toki tee mitään ilmaiseksi. Ratsastajan pitää antaa Shekille napakoita ja selviä apuja, esteillä taas olla rauhallisena ja päättäväisenä. Kaikkea ponipallukka osaakin keskiä! Estekilpailuissa Shekki on yleensä reippaampi kuin kotona. Tamma hyppää hyvin, mutta vaatii ratsastajan tekemään töitä selässä. Jos pohkeet eivät ole kiinni tulee helposti kielto. Ohjaus sujuu kuitenkin helposti, Shekki ei yritä puskea minnekkään, vaan tottelee ainakin ohjausapuja kiltisti. Koulukilpailuissa Shekki saattaa vaikuttaa hermostuneelta, mutta on ainakin huomattavasti rauhallisempi kuin estekilpailuissa. Koulukilpailuissa Shekin kanssa on toisinaan yhtä vääntöä, mutta tahtoessaan tamma pääsee vielä pitkälle. Kouluratsastus ei ole oikein siis tämän neidin laji, mutta kyllä sekin sujuu kunhan sille päälle satutaan.

Valjakkoajo on tämän neidin suosikkilaji - siinä myös Shekki loistaa kaikkein eniten. Tamma onkin saanut vanhempiensa valjakkolahjat, varsinkin emänsä Sirin. Tamman suosikki on ehdottomasti tarkkuuskoe, jossa käytetään hyväksi tamman kekseliäisyyttä ja näppäryyttä. Tietenkin maratonistakin tamma pitää, johtuen varmaan sen monipuolisuudesta ja vauhdikkuudesta. Koulukoe ei ole taas niinkään tämän neidin heiniä, Shekki haluaisi päästellä lujaa tai tehdä jotain jännittävää, kun loppujen lopuksi melkoinen hurjapää onkin.

Tältä mä näytän:

    
Klikkaa kuvaa suuremmaksi. ©: Vipeltäjä

"Pieni mutta komiasta suvusta!"

i. Sparkeagle Dei
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
ii. CW Sparkling Rebellion iii. Hallakon Theodor
iie. Swee-Kaye
VIR MVA Ch, KTK-III
ie. CW Ava Adore
Ch, KTK-III, YLA2
iei. CW Snow Brigade
VIR MVA Ch, VVJ-I, YLA1, KTK-II
iee. Whistlehill's Natureborn Rockstar
e. CW She Spider
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA2
ei. CW Downthe Island
VVJ-I
eii. CW Sunshine Calypso
KTK-II
eie. WF Coralle
VIR MVA Ch.
ee. MH Count On Me eei. Honeymoon's Watch Up
eee. Sessin Namupala

Shekin suku koostuu upeista ja palkituista shetlanninponeista, joita riittää kauas asti. Itse olen henkilökohtaisesti tyytyväinen upeasta suvusta, josta varmaan myös kasvattaja tykkää. Sukunsa puolestakin Shekki on jo täydellinen helmien helmi, mutta odottakaas kun tamma pääsee kilpakentillä kunnolla vauhtiin!

Shekin isä on komea ruunikko, 99 cm korkea shetlanninponiori Sparkeagle Dei, tutummin Aksu, joka on urallaan menestynyt hyvin. Ori on saavuttanut Virtuaalisen muotovalio Championin ja Aksu on kantakirjattu myöhemmin VRL'n kantakirjaan kolmospalkinnolla pistein 15 + 17 + 18 + 15 = 65p. Ori on jättänyt taakseen pitkän kilpailu-uran: yli 550 starttia, joista sijoituksia 68 kpl ja luokkavoittoja 22 kpl. Ori on palkittu myös yleislaatuarvostelussa kakkospalkinnolla 136 pisteellä. Aksu on jättänyt elämänsä aikana kuusi jälkeläistä, mukaan lukien Shekki. Jälkeläiset eivät ole vielä hirveästi kilpailleet, mutta suvultaan täydellisiä helmiä. Tammaehdokkaat on valittu huolellisesti. Luonteeltaan Aksu on hieman omapäinen ja reipas ori, jossa on hieman haaastetta. Tiivistelmässä Aksu on siis hyvin kilpaillut, menestynyt ja upea sukuinen ori, oikea jalostuksen helmi.

Aksun isä on jo edesmennyt 100cm korkea musta shetlanninponiori CW Sparkling Rebellion, joka tämäkin tulee hienosta suvusta. Ori on kilpaillut elämänsä aikana varmasti monesti, mutta kalenterissa näkyvät vain sijoitukset, joita on tullut niin esteistä, koulusta kuin valjakostakin. Jälkeläisiä ori on jättänyt tasan 5 kappaletta, joihin mukaan lasketaan Shekin komea isä Aksu. Jälkeläiset ovat kohtalaisen hyvin menestyneitä. Enimmäkseen niillä on kilpailtu valjakkoajoa. Upein on varmaan kimo shetlanninponiori JW's Capuchino, joka on kilpaillut niin esteillä kuin valjakossa. Sparkling eli 44 vuotiaaksi, eli todella pitkään. Sparklingin isä on komea, hiukan hupsuhko, mutta upea rakentinen shetlanninponiori Hallakon Theodor suoraan Mustasukan kartanosta. Hallakon Theodor, tutummin Teo on ruunikko, 102 cm korkea ori, joka on vain pari kertaa startannut. Jälkeläisiä orilla on vain tietoisesti yksi, Shekin isänisä Sparkling, jota ei silti lue orin sivuilla. Suvultaan Teo on melko upeahko, pitkäsukuinen ori, jolta löytyy suvusta myös menestyneitä poneja. Sparklingin emä on Virtuaalisen Muotovalio Championin saanut shetlanninponitamma Swee-Kaye, joka on papurikonkimo 90 cm korkea poni. Swee-Kaye tutummin pelkkä Kaye on kantakirjattu myös III-palkinnolla VRL'n kantakirjaan. Tamma on kilpaillut melko menestyneesti niin esteillä, valjakossa kuin koulussakin, näyttelyissä tamma on näyttänyt kyntensä. Jälkeläisiä Kaye on jättänyt 3, mukaan lukien Shekin isänisä Sparkling.

Aksun emä, kaunis ja huolehtivainen 98 cm korkea rautias shetlanninponitamma CW Ava Adore, tutummin Ava, joka tämäkin on kilpaillut upeasti jälkeläistensä tavoin monissa lajissa. Ava on startannut 356 kertaa, joista 18 on luokkavoittoja ja 57 kpl on luokkasijoituksia sijoilta 2-4. Tamma on saanut Champion palkinnon ja Ava on kantakirjattu kolmospalkinnolle pistein. Yleislaatuarvostelusta Ava on napannut kakkospalkinnon. Jälkeläisiä tamma on jättänyt kuusi kappaletta, mukaan lukien Aksu. Jälkeläiset ovat menestyneitä lajissa kuin lajissa, tamma periyttää siis kilpataitojaan jälkeläisille hienosti. Suvultaan Ava on oikea pitkäsukuinen helmi, joka on pitkän ja laadukkaan jalostuksen tulos. Avan isä komea, hyvin kilpaillut ja mahtavasti menestynyt shetlanninponiori CW Snow Brigade on Ceridwynin aatelia. Ori on saavuttanut Virtuaalisen Muotovalio Championin ja ori on kantakirjattu VRL'n kantakirjaan toisella palkinnolla. Menestyksestä kertoo myös VVJ-I pistein 70 ja YLA1 pistein 152. Mustanruunikko, 105 cm korkea ori on jättänyt monia jälkeläisiä todella upeista tammoista. Suvultaan Tossu on lähes täydellinen helmi jalostukseen. Avan emä, kaunis sysirautias Whistlehill's Natureborn Rockstar, tutummin Reeti on 91 cm korkea shetlanninponitamma, joka kuuluu Keinukallion ponikaartiin. Reeti on kilpaillut suhteellisen paljon, sijoituksiakin on tullut mukava määrä. Tamma on kilpaillut esteillä ja koulussa, mutta ehtinyt myös starttaamaan raveissa. Jälkeläisiä Reeti on jättänyt vain yhden (?), sivuilla ei mainita yhtään jälkeläistä. Suvultaan Reeti on suvuton, eli sukua ei ole netissä.

Shekin emä punarautias shetlanninponi CW She Spider, tutummin Siri, joka on 88 cm korkea tamma. Tamma on kilpaillut vaikeassa ponivaljakossa ja periyttää lahjat varmasti Shekille. Tamma on saavuttanut Virtuaalisen Muotovalio Championin ja Siri on myöhemmin kantakirjattu toisella palkinnolla VRL'n ponikantakirjaan. Siri on startannut monesti, muöskin näyttelykalenterikin on venähtänyt pitkäksi. Tamma on saavuttanut VVJ'ssä täyden sijoitusmäärän ja palkittu VVJ-I'llä. Luonteeltaan tamma on hellyydenkipeä ja kiltti. Jälkeläisiä tamma on jättänyt yhden kappaleen tähän mennessä: Shekin. Suvultaan Siri on oikea helmi, isänä heti VVJ-I ori ja suvusta löytyy paljon palkittuja shetlanninponeja. Tiivistelmässä Siri on hyvin kilpaillut, upea sukuinen valjakkohelmi - jonka jälkeläiset tulevat varmasti vielä menestymään hyvin.

Sirin isä on vaikeassakin ponivaljakossa kilpaillut ori CW Downthe Island tutummin Dandi. Dandi on voikko, 88 cm korkea shetlanninponi. Ori on startannut yli 95 kertaa valjakossa ja saavuttanut täyden sijoitusmäärän. Orin valjakkomenestyksen todistaa myös komea VVJ-I palkinto. Jälkeläisiä Dandi on jättänyt suuren määrän: hienoja ja menestyneitä poneja. Suurin osa on kilpaillut erittäin menestykkäästi valjakossa, mainittakoot vaikka VVJ-II palkittu CW Remy Zero. Näyttelyissäkin Dandi on ehtinyt käymään ja ori on napannut itselleen irtoSERTI'nkin, ori on myös esikantakirjattu VRL'n esikantakirjaan. Dandin isä on voikonkirjava ori CW Sunshine Calypso, tutummin vain pelkkä Kapu. Ori on menestynyt hyvin näyttelyissä ja esteillä, kouluratsastuksessakaan menestys ei ole jäänyt tällä 91 cm korkealla orilla vähäiseksi. Ori on saavuttanut KTK-II palkinnon VRL'n ponikantakirjassa. Kapu laukkasi vihreille niityille joukukuussa 2006. Suloinen pikkuponi jätti elämänsä aikana neljä toinen toistaan upeampaa jälkeläistä. Suvultaan Kapu on lähes täydellinen helmi. Dandin emä, kaunis ruunikko shetlanninponitamma WF Coralle, tutummin Cora on 94 cm korkea poni suoraan Classicin shetlanninponikaartista. Tamma on kiilpaillut hyvin menestykkäästi niin koulussa kuin esteissäkin, näyttelymenestyksestä kertoo hieno Virtuaalinen Muotovalio Champion. Tamma on luonteeltaan viehättävä jekkuilija, jälkeläisiä Cora on jättänyt kaksi - mukaan lukien hieno Dandi ori. Suvultaan Cora on melko hieno, mutta muuhun sukuun nähden palkintoja kaivattaisiin.

Sirin emä on kaunis shetlanninponi MH Count On Me, tutummin Mini - joka on lempinimensä ansainnut. 89 cm miniponi on kilpaillut koostaan huolimatta vaativaa ponivaljakkoa ja sijoittunut kohtalaisen hyvin. Musta ponitamma on startannut yli 80 kertaa ja ansainnut urallaan 12 sijoitusta valjakkoajosta. Jälkeläisiä tamma on jättänyt kolmisen kappaletta, mukaan lukien Mini. Jälkeläisten isät ovat huolella valittuja ja ovat varmasti shetlanniponihelmiä. Mini on kerran ollut näyttelyissä ja ollut ehdolla irtoseltille, tamma on esikantakirjattu VRL'n esikantakirjaan. Minin isä on komea rautias, minikokoinen shetlanninponiori Honeymoon´s Watch Up, tutummin Wallu. Ori on sosiaalinen ja tasapainoinen poni luonteeltaan. Wallun omistajana toimii Katri. Menestyksestä on hieman vaikea sanoa, sivujen kisakalenteri ei toimi. Ori on koulutustasoltaan perusponi, vaikka nähtävästi orilla on kouluratsastuksen lahjat. Wallu on jättänyt elämänsä aikana vain yhden (?) jälkeläisen, joka on Mini. Sivuilla ei kuitenkaan mainita yhtään jälkeläistä. Minin emä on jo edes mennyt ponitamma Sessin Namupala, joka oli rautias, 101 cm shetlanninponi. Sessin Namupala, tutummin Namu oli luonteeltaan lapsirakas ja erittäin kiltti. Tamma toimi elämänsä aikana pääosin vain näyttelyponina ja menestys oli kohtalaisen hyvää. Raveissa tamma ehti starttaamaan kolmesti ja lopulliseksi voittosummaksi kertyi 750 €. Jälkeläisiä Namu ehti jättämään seitsemän. Suvultaan Namu oli upeahko, isä komea KTK-III ori.

Miun ikiomat pikkunaperot:

Shekillä on yhteensä 3 jälkeläistä, joista 3 oreja, 0 ruunia & 0 tammoja.

14.06.09, she-o. Uncertain VIL, isä: Spike v. Raad, om. Johanna M.
20.05.09, she-o. Whimsical VIL, isä: Tibor FK, om. Milja, Fiktio
05.11.08, she-o. Violan Kenzo, isä: Random HIS, om. Coedwig Ponies

Mä oon kilpakenttien kuningatar: (yht ~ 440 starttia)

10.07.2008 NJ Braydén Ponitammat 3/6 - KUMA, JS
30.06.2008 NJ Suopursuntila Ponitammat 2/8 - LKV2, irtoSERT, JS
30.06.2008 NJ Evensans Ponies Ponitammat 2/7 - LKV2, KUMA, JS
06.03.2008 NJ Ruiskukka Maitovarsat 6/8 - KUMA

Shekillä on yhteensä 172 KRJ-starttia, joista 36 sijoitusta & 5 voittoa, yhteensä 41 sijoitusta

10.08.2008 KRJ Unafraid Helppo C 1/25!
10.08.2008 KRJ Unafraid Helppo C 1/25!
14.01.2009 KRJ Teijan Talli Helppo B 4/40
14.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo C 7/64
16.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 3/64
17.01.2009 KRJ FH Team Helppo A 7/50
18.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 7/80
20.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 8/80
20.01.2009 KRJ Ivor Arabianwarmbloods Helppo C 7/100
21.01.2009 KRJ Keljo Helppo B 3/50
21.01.2009 KRJ Carabello Helppo B 2/32
21.01.2009 KRJ Virtuaalitalli Dei Helppo C 3/30
21.01.2009 KRJ Virtuaalitalli Dei KN Special 4/30
22.01.2009 KRJ Evergrey Helppo A 3/60
22.01.2009 KRJ Prejudice Helppo A 7/50
23.01.2009 KRJ Virtuaalitalli Dei Helppo C 3/30
24.01.2009 KRJ Yélna Helppo B 7/60
24.01.2009 KRJ Beliewe Helppo A 5/30
25.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 2/50
26.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 6/80
27.01.2009 KRJ Prejudice Helppo B 3/50
28.01.2009 KRJ Hämypuro Helppo B 6/80
28.01.2009 KRJ Beliewe Helppo C 5/30
28.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo B 1/40!
29.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo B 4/40
01.02.2009 KRJ Arwyn Helppo A 6/52
02.02.2009 KRJ Arwyn Helppo C 1/52!
05.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 2/30
11.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 3/30
12.02.2009 KRJ Airlea Helppo A 3/50
14.02.2009 KRJ Marceille Helppo B 8/100
15.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 3/30
18.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 2/30
19.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 2/30
21.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 4/30
21.02.2009 KRJ Jerry Helppo B 3/40
22.02.2009 KRJ Jerry Helppo C 2/40
23.02.2009 KRJ Jerry Helppo B 2/40
23.02.2009 KRJ Acantha Farm Helppo C 3/100
24.02.2009 KRJ Junkertums Othello Helppo C 1/50!
26.02.2009 KRJ Hämypuro Helppo B 7/80
21.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 8/30
20.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 18/30
20.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 23/30
19.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 18/30
18.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 18/30
17.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 7/30
17.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 24/30
16.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 14/30
16.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 9/30
15.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 8/30
14.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 30/30
14.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 9/30
13.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 11/30
13.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 14/30
11.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 6/30
10.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 23/30
10.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 17/30
09.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 14/30
09.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 24/30
08.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 18/30
08.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 24/30
07.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 7/30
07.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 28/30
06.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 19/30
06.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 23/30
02.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 9/30
02.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 20/30
01.02.2009 KRJ Saveria Helppo B 21/30
01.02.2009 KRJ Saveria Helppo A 9/30
31.01.2009 KRJ Timmellys Helppo C 38/40
31.01.2009 KRJ Timmellys Helppo B 35/40
31.01.2009 KRJ Timmellys Helppo A 31/40
31.01.2009 KRJ Saveria Helppo B 22/30
31.01.2009 KRJ Saveria Helppo A 17/30
29.01.2009 KRJ Hämypuro Helppo C 23/80
29.01.2009 KRJ Hämypuro Helppo B 28/80
28.01.2009 KRJ Hämypuro Helppo C 54/80
28.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 48/80
28.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 76/80
28.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo A 21/80
27.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 13/80
27.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 52/80
27.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo A 18/80
26.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 33/80
26.01.2009 KRJ Beliewe Helppo C 8/30
26.01.2009 KRJ Beliewe Helppo B 7/30
26.01.2009 KRJ Beliewe Helppo A 29/30
25.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo A 49/50
25.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 24/80
25.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 53/80
25.01.2009 KRJ Timmellys Helppo C 27/40
25.01.2009 KRJ Timmellys Helppo B 16/40
25.01.2009 KRJ Timmellys Helppo A 21/40
24.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 49/52
24.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo C 24/40
24.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo B 12/40
24.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 29/52
24.01.2009 KRJ Timmellys Helppo C 18/40
24.01.2009 KRJ Timmellys Helppo B 33/40
24.01.2009 KRJ Timmellys Helppo A 15/40
23.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 32/52
23.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 14/52
23.01.2009 KRJ Saveria Helppo B 83/100
23.01.2009 KRJ Keljo Helppo C 16/50
23.01.2009 KRJ Keljo Helppo B 16/50
23.01.2009 KRJ Prejudice Helppo C 12/50
23.01.2009 KRJ Prejudice Helppo B 38/50
23.01.2009 KRJ Prejudice Helppo A 18/50
22.01.2009 KRJ Evergrey Helppo B 52/60
22.01.2009 KRJ Timmellys Helppo C 20/40
22.01.2009 KRJ Timmellys Helppo B 18/40
22.01.2009 KRJ Timmellys Helppo A 10/40
22.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo C 34/40
22.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo B 38/40
22.01.2009 KRJ Keljo Helppo C 46/50
22.01.2009 KRJ Keljo Helppo B 16/50
22.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 39/52
22.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 37/52
22.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 19/80
22.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 77/80
21.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 41/52
21.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 44/52
21.01.2009 KRJ Karmiini Helppo C 21/100
21.01.2009 KRJ Karmiini Helppo B 16/100
21.01.2009 KRJ Prejudice Helppo C 39/50
21.01.2009 KRJ Prejudice Helppo B 41/50
21.01.2009 KRJ Prejudice Helppo A 23/50
21.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo C 39/40
21.01.2009 KRJ Mörkövaara Helppo B 27/40
21.01.2009 KRJ Keljo Helppo C 22/50
20.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 15/52
20.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 16/52
20.01.2009 KRJ Kotiniityn Ratsutalli Helppo B 18/40
20.01.2009 KRJ Kotiniityn Ratsutalli Helppo A 25/40
20.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 13/80
19.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 25/52
19.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 40/52
19.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 25/80
19.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 28/80
19.01.2009 KRJ Saveria Helppo B 98/100
19.01.2009 KRJ Krofnock Ranch Helppo C 24/60
19.01.2009 KRJ Krofnock Ranch Helppo B 59/60
19.01.2009 KRJ Vienna Helppo C 19/40
19.01.2009 KRJ Vienna Helppo B 20/40
18.01.2009 KRJ Saveria Helppo B 12/100
18.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 9/52
18.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 9/52
18.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 28/80
18.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo C 46/64
18.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 53/64
18.01.2009 KRJ Cecilie Riders Kür Helppo B 39/64
17.01.2009 KRJ FH Team Helppo C 32/50
17.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 11/52
17.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 20/52
17.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo C 15/64
17.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo C 30/80
17.01.2009 KRJ Viehättävä Helppo B 72/80
17.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 28/64
17.01.2009 KRJ Cecilie Riders Kür Helppo B 27/64
16.01.2009 KRJ Championtalli Helppo C 32/100
16.01.2009 KRJ Championtalli Helppo B 41/100
16.01.2009 KRJ Arwyn Helppo C 10/52
16.01.2009 KRJ Arwyn Helppo B 40/52
16.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo C 17/64
16.01.2009 KRJ Cecilie Riders Kür Helppo B 24/64
15.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo C 13/64
15.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 63/64
15.01.2009 KRJ Cecilie Riders Kür Helppo B 24/64
14.01.2009 KRJ Cecilie Riders Helppo B 38/64
14.01.2009 KRJ Cecilie Riders Kür Helppo B 48/64
14.01.2009 KRJ Teijan Talli Helppo C 22/40
14.01.2009 KRJ Zurück Helppo C 9/53
14.01.2009 KRJ Stenvik Helppo C 30/52
14.01.2009 KRJ Stenvik KN Special 11/48

Shekillä on yhteensä 143 ERJ-starttia, joista 35 sijoitusta & 10 voittoa, yhteensä 45 sij.

31.01.2009 ERJ ERJ CUP 60 cm 4/137!
10.12.2008 ERJ Daftomor 40-50 cm 5/25
10.12.2008 ERJ Tinjami 60 cm 4/60
07.09.2008 ERJ Lockness Hanoverians 50-60 cm 3/27
15.08.2008 ERJ Tempting Chaos 50 cm 2/40
15.08.2008 ERJ Tempting Chaos 50 cm 5/40
15.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 2/60
15.01.2009 ERJ Pientalli Pommac 40 cm 1/9!
16.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 6/42
17.01.2009 ERJ Rowea 60 cm 5/60
18.01.2009 ERJ Jefton Ponies 50 cm 5/60
18.01.2009 ERJ Ivor's Board 50-60 cm 1/30!
19.01.2009 ERJ Jefton Ponies 70 cm 2/60
19.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 6/36
20.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 5/36
21.01.2009 ERJ Saveria 60 cm 7/36
22.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 2/36
22.01.2009 ERJ Torasydän 60 cm 2/25
23.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 4/36
23.01.2009 ERJ Torasydän 60 cm 4/22
24.01.2009 ERJ Ivor Arabianwarmbloods 60 cm 2/30
25.01.2009 ERJ Inspiraatio 40 cm 3/14
25.01.2009 ERJ Torasydän 70 cm 2/27
28.01.2009 ERJ Viola 60 cm 5/40
29.01.2009 ERJ Viola 60 cm 4/40
30.01.2009 ERJ Viola 60 cm 1/40!
31.01.2009 ERJ Saveria 60 cm 1/30!
01.02.2009 ERJ Saveria 60 cm 5/30
01.02.2009 ERJ Rowea 60 cm 3/50
01.02.2009 ERJ Rowea 70 cm 4/50
02.02.2009 ERJ Wincare 60 cm 1/43!
05.02.2009 ERJ Rowea 60 cm 1/50!
05.02.2009 ERJ Rowea 70 cm 5/50
09.02.2009 ERJ Keljo 70 cm 1/30!
11.02.2009 ERJ Zauberhof 60 cm 5/30
13.02.2009 ERJ Nonehood 80 cm 6/40
15.02.2009 ERJ Taideteos 40 cm 4/49
01.03.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 5/40
02.03.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 6/40
27.09.2009 ERJ Viola 70 cm 6/50
29.09.2009 ERJ Viola 60 cm 3/50
16.10.2009 ERJ Monument 60 cm 1/40!
20.10.2009 ERJ Unafraid 60 cm 1/40!
22.10.2009 ERJ Unafraid 80 cm 5/38
02.02.2009 ERJ Viola 60 cm 27/40
02.02.2009 ERJ Viola 70 cm 10/40
01.02.2009 ERJ Hämy 40 cm 22/32
01.02.2009 ERJ Hämy 60 cm 50/55
29.01.2009 ERJ Tiitiäinen 50 cm 10/22
29.01.2009 ERJ Tiitiäinen 70 cm 40/40
29.01.2009 ERJ Saveria 60 cm 19/30
29.01.2009 ERJ Aderla 60 cm 51/61
28.01.2009 ERJ Viola 70 cm 16/40
28.01.2009 ERJ Saveria 60 cm 24/30
28.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 55/60
25.01.2009 ERJ Torasydän 60 cm 21/23
25.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 8/36
25.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 27/36
24.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 14/36
24.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 30/36
24.01.2009 ERJ Torasydän 60 cm 17/22
24.01.2009 ERJ Torasydän 70 cm 25/27
23.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 14/36
22.01.2009 ERJ Torasydän 70 cm 8/29
22.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 14/36
22.01.2009 ERJ Viehättävä 60 cm 29/60
22.01.2009 ERJ Viehättävä 70 cm 12/60
21.01.2009 ERJ Viehättävä 60 cm 39/60
21.01.2009 ERJ Viehättävä 70 cm 55/60
21.01.2009 ERJ Torasydän 60 cm 10/23
21.01.2009 ERJ Torasydän 70 cm 14/28
21.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 35/36
21.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 39/36
21.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 50/50
20.01.2009 ERJ Jefton Ponies 50 cm 16/60
20.01.2009 ERJ Jefton Ponies 60 cm 56/60
20.01.2009 ERJ Jefton Ponies 70 cm 28/60
20.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 11/50
20.01.2009 ERJ Viehättävä 60 cm 36/60
20.01.2009 ERJ Viehättävä 70 cm 56/60
20.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 15/36
19.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 13/36
19.01.2009 ERJ Viehättävä 50 cm 21/60
19.01.2009 ERJ Viehättävä 60 cm 50/60
19.01.2009 ERJ Jefton Ponies 50 cm 39/60
19.01.2009 ERJ Jefton Ponies 60 cm 13/60
19.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 44/50
19.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 22/60
18.01.2009 ERJ Jefton Ponies 60 cm 30/60
18.01.2009 ERJ Jefton Ponies 70 cm 37/60
18.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 10/50
18.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 44/60
18.01.2009 ERJ Saveria 60 cm 27/60
18.01.2009 ERJ Toivoton 60 cm 20/35
18.01.2009 ERJ Sevenup 40-50 cm 14/41
18.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 26/36
18.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 36/42
18.01.2009 ERJ Cecilie Riders 60 cm 8/49
17.01.2009 ERJ Jefton Ponies 50 cm 40/60
17.01.2009 ERJ Jefton Ponies 60 cm 34/60
17.01.2009 ERJ Jefton Ponies 70 cm 55/60
17.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 22/50
17.01.2009 ERJ Blijvend 60-70 cm 7/31
17.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 29/60
17.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 11/36
17.01.2009 ERJ Mörkövaara 60 cm 29/36
17.01.2009 ERJ Cecilie Riders 60 cm 13/48
16.01.2009 ERJ Twisty Puzzle 60 cm 49/50
16.01.2009 ERJ Mörkövaara 50 cm 20/36
16.01.2009 ERJ Jefton Ponies 50 cm 22/60
16.01.2009 ERJ Jefton Ponies 60 cm 8/60
16.01.2009 ERJ Jefton Ponies 70 cm 20/60
16.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 34/50
16.01.2009 ERJ Tim&Yam Ponies 60 cm 20/60
16.01.2009 ERJ Cecilie Riders 60 cm 8/53
16.01.2009 ERJ Rowea 60 cm 42/60
16.01.2009 ERJ Silence 60 cm 32/60
15.01.2009 ERJ Pientalli Pommac 60 cm 5/10
15.01.2009 ERJ Rowea 60 cm 43/60
15.01.2009 ERJ KT Amable 70 cm 21/50
15.01.2009 ERJ Zurück 40 cm 8/43
15.01.2009 ERJ Zurück 50 cm 52/52
14.01.2009 ERJ Silence 60 cm 39/60
30.12.2008 ERJ Tuuliharja 40 cm 73/96
30.12.2008 ERJ Tuuliharja 40-60 cm 59/128
30.12.2008 ERJ Tuuliharja 40 cm 73/96
29.12.2008 ERJ Tuuliharja 40 cm 35/85
29.12.2008 ERJ Tuuliharja 40-60 cm 39/112
20.12.2008 ERJ Siittola Endless 20-30 cm hylätty
20.12.2008 ERJ Siittola Endless 40-60 cm 5/23
18.12.2008 ERJ Stal Magnus 40 cm 7/24
14.12.2008 ERJ Adina Ponies 40 cm 4/8
10.12.2008 ERJ Ikiusva 40-60 cm 25/33
07.12.2008 ERJ Piipari 40 cm 18/19
30.11.2008 ERJ Rk Solina Ristikkoluokka 24/41
30.11.2008 ERJ Rk Solina 50 cm 41/51
28.11.2008 ERJ Timjami 60 cm 53/60
25.11.2008 ERJ Hankivaara 60 cm 97/116
20.11.2008 ERJ Maple's Stable 60 cm 62/93
20.11.2008 ERJ Herecia 50-60 cm 79/101
20.11.2008 ERJ Shyalia Farm 40-60 cm 22/56
09.08.2008 ERJ Sivils 50 cm 15/46
12.07.2008 ERJ Liinala 40 cm 22/43
12.07.2008 ERJ Liinala 50 cm 30/49
12.07.2008 ERJ Liinala 60 cm 17/69
30.06.2008 ERJ Talli Wild Windy 30-50 cm 130/175

Shekillä on yhteensä 121 VVJ-starttia, joista 24 sijoitusta & 9 voittoa, yhteensä 33 sij.

09.07.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 4/22
07.07.2008 VVJ Suopursuntila Nov. yhd. poneille 1/30!
09.08.2008 VVJ Okeanos Nov. yhd. pariv. poneille 3/10
09.08.2008 VVJ Frein Ponies Nov. kouluk. poneille 5/25
13.08.2008 VVJ Boyhood Nov. yhd. poneille 2/20
05.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 1/18!
15.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 1/15!
22.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 4/49
16.10.2008 VVJ FSRa Nov. yhd. poneille 3/37
15.10.2008 VVJ FSRa Nov. yhd. poneille 4/37
26.09.2008 VVJ Piipari Nov. yhd. poneille 1/68!
30.10.2008 VVJ Keljo Nov. yhd. poneille 2/30
07.11.2008 VVJ Hypocrites Nov. yhd. poneille 1/28!
09.11.2008 VVJ Hypocrites Nov. yhd. poneille 3/25
08.11.2008 VVJ Hypocrites Nov. yhd. poneille 3/24
12.11.2008 VVJ Myste Nov. yhd. poneille 4/21
28.11.2008 VVJ Keljo Nov. yhd. poneille 4/30
28.11.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 1/20!
25.11.2008 VVJ Belvine Nov. yhd. poneille 3/32
29.11.2008 VVJ Keljo Nov. yhd. poneille 4/30
02.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 2/20
02.12.2008 VVJ Boyhood Nov. yhd. poneille 1/8!
03.12.2008 VVJ Unafraid Nov. yhd. poneille 5/27
18.12.2008 VVJ Conley Nov. yhd. poneille 2/13
20.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 4/20
21.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 2/20
21.12.2008 VVJ Stal Magnus Nov. yhd. poneille 2/52
22.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 2/20
22.12.2008 VVJ Hoodlum Nov. kouluk. poneille 2/8
23.12.2008 VVJ Hoodlum Nov. kouluk. poneille 2/8
26.12.2008 VVJ Vinlanti Noviisi yhdistetty poneille 1/27!
06.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 5/30
08.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 1/30!
10.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 21/30
09.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 11/30
07.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 26/30
05.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 16/30
04.01.2009 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 27/30
29.12.2008 VVJ Jewel Ponies Noviisi kestävyyskoe avoin 29/29
28.12.2008 VVJ Jewel Ponies Noviisi kestävyyskoe avoin 20/25
27.12.2008 VVJ Carabello Noviisi yhdistetty poneille 21/30
23.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 18/20
23.12.2008 VVJ Stal Magnus Noviisi yhdistetty poneille 47/52
22.12.2008 VVJ Stal Magnus Noviisi yhdistetty poneille 36/53
21.12.2008 VVJ Hoodlum Nov. kouluk. poneille 4/8
20.12.2008 VVJ Stal Magnus Noviisi yhdistetty poneille 42/53
20.12.2008 VVJ Hoodlum Nov. kouluk. poneille 7/8
19.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 14/20
18.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 11/20
18.12.2008 VVJ Unafraid Noviisi yhdistetty poneille 15/20
18.12.2008 VVJ Belvine Noviisi yhdistetty poneille 16/22
17.12.2008 VVJ Belvine Noviisi yhdistetty poneille 11/19
17.12.2008 VVJ Belvine Noviisi yhdistetty poneille 11/19
17.12.2008 VVJ Sivils Noviisi yhdistetty poneille 16/28
17.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 16/30
16.12.2008 VVJ Belvine Noviisi yhdistetty poneille 13/19
16.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 20/30
15.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 9/30
14.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 21/30
13.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 21/30
12.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 11/30
11.12.2008 VVJ Rowea Noviisi yhdistetty poneille 11/30
06.12.2008 VVJ Boyhood Noviisi yhdistetty poneille 8/8
05.12.2008 VVJ Boyhood Noviisi yhdistetty poneille 6/8
04.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 15/20
04.12.2008 VVJ Boyhood Noviisi yhdistetty poneille 5/8
03.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 14/20
03.12.2008 VVJ Boyhood Noviisi yhdistetty poneille 4/8
01.12.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 13/20
30.11.2008 VVJ Keljo Nov. yhd. poneille 17/30
30.11.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 17/20
29.11.2008 VVJ Teijan Talli Nov. kouluk. poneille 19/20
23.11.2008 VVJ Herecia Nov. yhd. poneille 51/57
20.11.2008 VVJ Romney Nov. yhd. poneille 5/20
16.11.2008 VVJ Rowea Nov. yhd. poneille 13/30
15.11.2008 VVJ Rowea Nov. yhd. poneille 6/30
14.11.2008 VVJ Rowea Nov. yhd. poneille 28/30
11.11.2008 VVJ Hypocrites Nov. yhd. poneille 5/22
10.11.2008 VVJ Hypocrites Nov. yhd. poneille 10/25
08.11.2008 VVJ Huvitus Nov. yhd. poneille 7/24
07.11.2008 VVJ BelRa Nov. yhd. poneille 17/20
06.11.2008 VVJ BelRa Nov. yhd. poneille 6/20
01.11.2008 VVJ TR Miniatures Nov. yhd. poneille 5/7
28.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 15/113
27.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 28/88
27.10.2008 VVJ Paradise Horse Nov. yhd. pariv. poneille 5/6
26.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 61/88
25.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 16/88
24.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 36/88
23.10.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 72/93
18.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 7/7
16.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 5/7
12.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 12/12
11.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 6/14
08.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 13/13
02.09.2008 VVJ Nonstop Nov. yhd. pariv. poneille 7/15
13.08.2008 VVJ Boyhood Nov. yhd. poneille 17/20
09.08.2008 VVJ Frein Ponies Nov. kouluk. poneille 6/25
09.08.2008 VVJ Frein Ponies Nov. kouluk. poneille 10/25
09.08.2008 VVJ Frein Ponies Nov. kouluk. poneille 16/25
09.08.2008 VVJ Frein Ponies Nov. kouluk. poneille 25/25
30.07.2008 VVJ Suopursun Tila Nov. yhd. poneille 12/26
30.07.2008 VVJ Suopursun Tila Nov. yhd. poneille 13/26
30.07.2008 VVJ Suopursun Tila Nov. yhd. poneille 18/26
30.07.2008 VVJ Suopursun Tila Nov. yhd. poneille 19/26
30.07.2008 VVJ Suopursun Tila Nov. yhd. poneille 12/26
28.07.2008 VVJ Heinämäki Nov. yhd. poneille 14/25
28.07.2008 VVJ Yélna Nov. yhd. poneille 24/25
26.07.2008 VVJ YEW Dressage Nov. yhd. poneille 23/30
25.07.2008 VVJ Toivola Nov. kouluk. poneille 16/20
21.07.2008 VVJ Vaapukka Nov. yhd. poneille 13/20
21.07.2008 VVJ Vaapukka Nov. yhd. poneille 19/20
21.07.2008 VVJ Vaapukka Nov. yhd. poneille 11/20
21.07.2008 VVJ Vaapukka Nov. yhd. poneille 11/20
21.07.2008 VVJ Vaapukka Nov. yhd. poneille 13/20
07.07.2008 VVJ Suopursuntila Nov. yhd. poneille 13/30
07.07.2008 VVJ Suopursuntila Nov. yhd. poneille 26/30
30.06.2008 VVJ Jewel Ponies Vaat. yhd. poneille 23/52
30.06.2008 VVJ Jewel Ponies Nov. yhd. poneille 61/63
22.06.2008 VVJ Kisakeskus Kimakka Nov. yhd. poneille 10/31

Valmennus- sekä päiväkirja

20 lokakuuta 09, yksityisestevalmennus, valm. Salla K.
Lunta oli tullut jo kevyesti maahan, joten päätin pitää teille maneesissa estevalmennuksen. Olin kasannut maneesiin kolmen esteen pienen tehtävän ja alkuverkattuasi Shekin kerroin sinulle tehtävän. Alkuverkat sujuivat hyvin ja poni oli oikein reippaalla päällä. Pian pääsimme aloittamaan tehtävän. Aluksi sinun piti tulla oikeassa laukassa keskiympyrällä yhtä ristikkoa. Nostit laukan, mutta Shekki nostikin vasemman laukan. Nopea korjaus ja tehtävälle. Ensimmäinen hyppy lähti melko kaukaa, Shekin askeleet eivät oikein sopineet. Seuraavalla kerralla sujui jo paljon paremmin. Vaihdoimme vielä suuntaa ja tulit vasempaan kierrokseen. Nyt hypyt alkoivat jo sujua. Nostin kaikkia esteitä vähän ja tulit nyt pienen kolmen esteen ratatehtävän. Shekki porskutti innolla eteenpäin ja kahmi esteitä toisensa jälkeen. Toiseksi viimeisellä esteellä jäit hiukan jälkeen Shekin lähtiessä vähän liian kaukaa, mutta selvisitte pelkällä pudotuksella. Yleisesti valmennus meni oikein hyvin. Koko valmennuksen aikana tuli vain yksi pudotus, hyvä!

26 elokuuta 09
Shekki on ilmoitettu nyt tämän kuun YLA'n yleislaatuarvosteluun ja jäämme nyt innolla odottamaan palkintoa! Tamman kanssa ollaan käyty pienissä treeneissä, valmentaja on saapumassa vierailemaan ihan lähiakoina. Viikko sitten tilalla käväisikin minua ja Shekkiä valmentamassa Salla kaksi kertaa, jonka valmennuksesta saatiin taas uutta potkua arkeen. Shekki on suht hyvässä kunnossa, eilen käytiin leppoisalla maastolenkillä pitkästä aikaa ja kyllä hyvää teki niin minulle kuin tammalle! Shekki nautti ihan silminnähden luonnon keskellä tallustamisesta. Mukanamme oli tallityttö Siiri Mersun kanssa. Ajattelin tässä yleislaatuarvostelun jälkeen teettää Shekillä varsan, jonka jälkeen suuntaamme sitten ERJ & KRJ-laatuarvosteluihin! ;)

22 elokuuta 09, yksityisestevalmennus, valm. Salla K.
Tulin taas valmentamaan sinua ja Shekkiä. Aiheena oli tänään estevalmennus, Shekki olikin suhteellisen pirtsakalla päällä, ja kuunteli hyvin apujasi, joten päästiin pian aloittamaan. Aluksi menitte yksittäistä ristikkoa, tamma hyppäsi hyvin ja pääsimme pian innarin kimppuun. Ensimmäinen sisääntulo oli hiukan huono, tamma lähti hiukan liian läheltä ja ei päässyt kunnolla toiselle esteelle vaan pudotti. Seuraavalla kerralla sujui jo huomattavasti paremmin. Kun innari alkoi sujua ongelmitta lisäsin tehtäväänne loivan kaaren, jonka jälkeen oli jumppasarja ristikko - pysty - okseri. Ensimmäisen kerran tamma pudotti okserin takapuomin lähdettyään liian kaukaa, mutta seuraavan kerran homma luisti jo paremmin. Ylipäätänsä suoriuduitte hyvin tämän päivän tehtävästä, kerran tuli hiukan tahtirikko, mutta se ei teitä lannistanut.

18 elokuuta 09, yksityiskouluvalmennus, valm. Salla K.
Saavuin Violaan valmentamaan sinua ja Shekkiä. Tamma oli aluksi hiukan laiskalla tuulella, ei olisi mielellään liikkunut ellei aivan pakko ollut. Napakasti ratsastit kuitenkin Shekkiä ja tamma pian alkoi kuuntelemaan apujasi hyvin ja päästiin työn iloon. Aiheena oli tänään pohkeenväistö. Tulitte aluksi lävistäjälle ja lähditte väistämään oikealle. Tamma aluksi pisti hanttiin, eikä totellut, mutta näpäytit pohkeen taakse, niin alkoi Shekkikin kuuntelemaan. Väistönne oli hyvää, moitittavaa ei juurikaan ollut, toisinaan tamma jäi vain matelemaan, mutta muutama erityisen hyväkin väistö nähtiin. Lopputuntia kohti Shekki alkoi piristymään, pääsit kokeilemaan väistöä myöskin ravissa. Ekan kerran tamma ei väistänyt oikein kunnolla, mutta toisella kerralla alkoi juttu taas pelittämään, hienoa! Yleisesti olette hyvä ratsukko ja yhteistyö pelaa.

04 elokuuta 09
Shekki on ollut nyt mammalomalla ja saanut kaksi upeaa varsaa, jotka ovat muuten myynnissä! Viimeisestä kirjoituksesta on jo pitkä tovi, mutta ei anneta sen lannistaa. Laatiksiin tähtäämme nyt syksyllä, mikäli varsanäytöt on sen mukaiset - tosin palkinnothan voi sitten myöhemmin käydä uusimassa jos palkinto ei tyydytä :) Tähtäimessämme siis esteratsastuksen ERJ-laatuarvostelu, kouluratsastuksen KRJ-laatuarvostelu, valjakkoajon VVJ-laatuarvostelu, yleislaatuarvostelu YLA, sekä KTK. Tosin ainakin KTK'hon on minulla pitkä jono, mutta eikö se ole niin, että hiljaa hyvä tulee? Shekin sivut siirtyivät nyt virallisesti Violaan, jossa minun on niitä helpompi myöskin päivitellä. Nyt piipahdetaan näyttelyissä ja valmentaudutaan, myöhemmin sitten laatuarvosteluun! ;)

17 toukokuuta 09
Huhhuh, pitkästä aikaa kirjoittelen taas tänne Shekin päiväkirjaan.. :) Tammalle kuuluu nykyään oikein hyvää, se mitä helmikuun alussa aavistelin, että Shekki olisi maaliskuuhun mennessä laatisvalmis kävi kyllä toteen! Neiti tuli helmikuun loppupuolella VVJ, ERJ, KRJ-laatisvalmiiksi ja kukapa muukaan kuin minä olen siitä erittäin iloinen! Nyt Shekki siirtyy vauvalomalle ja neidin kanssa yritetään mennä syksyllä sitten laatuarvosteluun, saas nähdä vaikka ehtisimmekin jo tämän kuukauden estelaatikseen, mutta kouluratsastuksen osalta joudumme kyllä odottamaan nyt jonkun aikaa :/ Shekille on nyt etsinnässä sulhanen tai ainakin pari sellaista, jotta saataisiin neidille vähän jälkeläisiä ja jälkeläisnäyttöä tulevia laatuarvostelua varten.

02 helmikuuta 09
Jiihaa - kalenterista löytyy jo yli 380 kilpailua ja hyvin on meidän kisaputki lähtenyt käyntiin. Ahkerasti tammikuu ollaan kilpailtu ja uskoisin että helmikuun viimeiseen päivään mennessä oltaisiin laatisvalmiit kaikista lajeista. Sopivaa orisulhasta ei ole vielä Shekille löytynyt, mutta kai se jossain vaiheessa tepastelee vastaan! Joudun taas harmiksenne ilmoittamaan, että totta tosiaan ne näyttelyt ovat jääneet todella vähille. En tiedä vielä kannattaisiko yrittää VNT-näyttelyitä, jos tamma aijotaan jossain vaiheessa kantakirja, vai oliko se niin, että kantakirjaan pääsi jos toinen vanhemmista oli kantakirjattu.. Hmm, enpä osaa sanoa. Jos seuraavaan tilaisuuteen pääsee serteillä niin kaipa miun pitää meitin Shekki sinne ilmoittaa. Eipä tässä mitään muuta, kuulumisiin!

15 tammikuuta 09
Viimeisestä merkinnästä on kulunut taas aikaa. Iloiksenne voin ilmoitella että neiti on nyt laatisvalmis VVJ'n laatuarvosteluun ja kunhan tarpeeksi jälkeläisnäyttöä saamme kerättyä tulee Shekki käymään läpi laatuarvostelun. Harmikseni joudun myös ilmoittamaan, että sopivia oriseuralaisia ei neitoselle ole vielä löytynyt, mutta toivottavasti jostain putkahtaisi pian semmoinen juuri-Shekille-oikea ori! Nyt kun tammalla on täydet sijoitukset VVJ'stä keskitymme ratsulajeihin. Muutaman startin tamma on ehtinyt jo tämän vuoden puolella käydäkkin este- ja kouluradoilla, mutta kunnon kilpakausi on vasta alkamassa! Ehkä sen jälkeen Shekki pitäisi jo varsottaa.. Harmi kun tämä asia venyy näin. Kuulumisiin ja Shekiltä parit kauranmakuiset pusut!

29 joulukuuta 08
Heipä hei taas. Shekki on turpakarvan päässä täysistä valjakkoajosijoituksista ja laatuarvostelu siintää edessämme. Toisaalta täytyisi ensin saada jälkeläispisteet kuntoon, joten emme todennäköisesti mene vielä seuraavaan laatuarvosteluun. Näyttelyissä käynti on jäänyt melko vähälle kilpailuttamisen lisäksi, mutta kantakirjaan poni pitäisi myöskin laittaa. Toisaalta on itselläni paljon muita kantakirjattavia tammoja, mutta jossainhan välissä Shekinkin täytyy päästä. Valjakkoajon puolesta näyttää todella hyvältä, vielä pitäisi saada ratsulajit kuntoon, niin olisin vielä tyytyväisempi. Mihinkään laatiksiin ei kyllä tammaa uskalla vielä ilmoittaa, ehkä sitten kun saadaan paremmin noita jälkeläisiä. Shekille etsinnässä myös uusi kotitalli ja tietenkin pari shetlanninponioria sulhaseksi! En osaa vielä itse sanoa pidänkö tammasta varsan, mutta tällä hetkellä on melko täyttä tallissa.

20 marraskuuta 08
Taas ihan käsittömättömän pitkä väli näissä päivitysmerkinnöissä. Ollaan nyt aktiivisesti kilpakentillä pyöritty. Mukavasti on tullut sijoituksia valjakon suunnalta ja Shekki on ollut kovin pirteä. Este - ja kouluradoilla hiljaista.. Tamma astutettiin viime kuussa ja Shekki varsoi kuun alussa pirteän varsan. Kotona ollaan tehty pieniä rataharjotuksia esteillä, koulussa semmoista perusvääntöä. Valjakkoa ei ole tarvinnut sen pahemmin treenata. Lumetkin on maahan ja tupsahtanut, joten täytyy siirtyä maneesiin harjoittelemaan. Tamma kovin innoissaan lumesta, ekaa kertaa kun semmoisen näki. Oli kovin kivaa nähtävästi laukata paksussa lumihangessa kavereiden kanssa. Heh :). Näyttelyissä käynti on jäänyt nyt vähemmälle, mutta toivottavasti saadaan palattua taas näyttelykehiin. Tamma olisi mukava päästä kantakirjaamaan.

20 syyskuuta 08
Pitkä väli ollut viimeisestä kirjoituksesta.. Sijoituksia tullut ihan mukavasti, huomasin ettei kouluratsastuksen parissa olla ehditty kilpailemaan, joten pitääpi alkaa tammaa ilmoittelemaan myös kouluradoille. Kotona ollaan ihan perusharjoituksia tehty, meillä kävi vierailemassa parisen viikkoa sitten Englannista tuleva valjakkovalmentaja, joka kävi valmentamassa Shekin lisäksi myös Violan asukkaita. Näyttelyissä ei olla niin aktiivisesti vähän aikaan käyty, mutta kyllä tämä tästä. Ihan mukavasti ollaan pärjätty, olen melko tyytyväinen tammaan :)

06 elokuuta 08
Tammalle lisää kilpailuja, sijoituksia ei ole tippunut pariin viikkoon. Hieman nähtävästi näitä alkuvaikeuksia tuntuu olevan. Kotioloissa otettu nyt kunnon treenejä ja niiden ohella sitten vapaa päiviä. Tamma osaakin olla yllättävän kenkku! Koti-oloissa menee ihan hyvin, kisoissa sitten joku menee pieleen. Taitaa olla pienoisella pientä ramppikuumetta tai jotain? Näyttelyissäkään ei ole aivan sitä menestystä tullut, mutta eihän tässä mikään kiirekkään ole!

07 heinäkuuta 08
Kuukausi vaihtui hieman sateisimmissa olosuhteissa. Shekin kilpailumenestys on melko vaihtelevaa - se on huomattu tamman kisakalenterissa. Shekki on kuitenkin alkanut parantaa pikkuhiljaa ja tamman kalenterista löytyy ensimmäinen valjakkosijoituskin. Shekki pääsi todellakin yllättämään meidät roimasti - ja vielä voitolla! Tamman toisista näyttelyistä on tullut nyt tulokset. Tamma nappasi nätisti kakkossijan luokassaan ja sai irtoSERT'n. Olemme tyytyväisiä tammaan, varmasti paras on vielä edessä!

26 kesäkuuta 08
Shekkiä on ilmoiteltu jo pariin kilpailuun. Lähinnä nyt valjakkoajoon & näyttelyihin. Enää jäämme tuloksia innolla odottamaan! Shekin kanssa on tehty tässä kuussa paljon treenejä, mutta myös vapaa päiviä tammalla on ollut. Erityisesti valjakkoajo on ollut treenauksessamme ja siitäkös on tullut tamman lempilaji! Shekki on keksinyt uusia jekkuja ratsastaessa, nyt on menossa oikea rodeokuukausi! Tamma viskoo ratsastajia selästään kuin mikäkin rodeohärkä - taitaa pienoisen pää saanut auringonpistoksen? No kunhan Shekki hieman rauhoittuu on aika kokeilla myös ratsastuslajeja!

10 kesäkuuta 08
Shekki on asunut Violan ylimääräisessä karsinassa nyt reilun kuukauden ajan, tamma on kasvanut huimasti ja opetellut tavoille, oikein kohtelias tammasta on tullut - vaikka tosin melko arka uusia ihmisiä kohtaan. Tamman selässä on käyty jo monesti, niin satulan kanssa kuin ilman ja kilpaileminen pyritään aloittamaan kesäkuun loppupuolella. Shekillä on menty jo maapuomeja ja kouluratsastuksessakin jo perusasiat ovat korvan takana. Valjakkoakin on ehditty treenaamaan, johon tamma on kiintynyt kovasti. Varokaa vain kisakentät, täältä tullaan me!

05 toukokuuta 08
Kimovaara on lähtenyt kuvioista, maitovarsakuvilla menestys jäi. Mutta ei hätää, suuntaamme turvat kohti tulevaisuutta - laatuarvosteluita ja näyttelymenestystä. Etsinnässä Shekille uusi asuinpaikka ja pian alammekin jo kilpailemaan. Toivottavasti Shekki tulee vielä menestymään kisakentillä - ainakin tällä hetkellä koulutus sujuu hyvin ja tamma on oppinut rauhoittumaan: ei enää arista päätään ja suurin osa temppuilusta taluttaessa on jäänyt unholaan.

24 helmikuuta 08
Päästiin vihdoinkin ilmoittamaan pikku tiitiäinen maitovarsa näyttelyihin ja jäämme innolla odottamaan kilpailupäivää. Shekistä on tullut huomattavasti rohkeampi ja neiti ei enää venkua talutuksenkaan kanssa. Kohta pitää ottaa suuri askel eteenpäin ja alkaa kokeilemaan uusia haasteita. Harjoittelimme tänään poseeraamista, joka sujui tältä pikkuiselta oikein mahtavasti! Varmasti perinyt koko sukunsa näyttelylahjat, saa nähdä minkälainen hai Shekistä vielä tulee!

18 helmikuuta 08
Tamma on sopeutunut hyvin Kimovaaran jengiin, olen käynyt katsomassa neitiä päivittäin ja aloittanut harjailemaankin useammin. Neiti ei enää hirveästi säpsy harjaa ja kaviotkin osaa nostaa todella hyvin. Päänharjauksesta on kehittynyt pieni ongelma - mutta se on vain pieni ongelma. Shekkiä olen myös talutellut, hienosti neiti kulkee vieressä, vaikka saakin kummallisia riehukohtauksia joskus.. Toisinaan tamma kävelee laiskasti ilman mitään huolen häivää.

10 helmikuuta 08
Shekille löydettiin jo näin pian sopiva tallipaikka. Tamma kotiutuu luultavasti hyvin ja löytyyhän sieltä Shakille itsensä kokoista seuraa - tosin kyse on orista.. Kunhan tamma kotiutuu alamme käydä näyttelyissä, tavoitteenamme tietenkin on se Ch-M. Kimovaara vaikuttaa mielestäni todella mukavalta ja hyvältä kasvupaikalta meitin pikkunappulalle. Enää jäädään odottamaan vain menestystä ja tamman aikuistumista.

9 helmikuuta 08
Vihdoin ja viimein pikkuneiti saapui lopulta luoksemme. Tavoitteet ovat alusta alkaen jo suuret. Alamme heti pongaamaan hienoa yksityistallia, jossa neiti saa elellä rauhassa varsavuotensa. Talli ei saisi olla mielellään hirveän iso ja sieltä olisi mukava löytyä Shakille kaverikin. Tallipaikkaa etsiessä, hyvää alkavaa kevättä!


ulkoasun © Siera 2009 / virtuaalihevonen / a sim-game horse