ETUSIVU     TILUKSET     ASUKKAAT     TOIMINTA     MUUTA    

Moi mä oon Seppo!

Virallinen nimi: Missway's Cefin aka Seppo Kasvattaja: Missway Stables
Rotu ja skp: Welsh mountain ori Omistaja: Viola
Väri/merkit: Ruunikonkimo, kj vko Säkäkorkeus: 119 cm
Rekisterinumero: VH-26156 Painoitus: Yleispainoitus
Syntynyt ja ikä: 01.05.2007 ~ 23 vuotias Koulutustaso: 90 cm / He A
Ikääntyminen: Sekalainen (täytti 3v 20.05.2007) Muuta: Eläkkeellä

Palkittu 02/2009 KRJ-I pistein 99, palkittu 02/2009 YLA2 pistein 121
Palkittu VWY'n laatuarvostelussa II-palkinnolla


Tämmönen mää olen:

Luonteeltaan Missway's Cefin tutummin Seppo on luonteeltaan rauhallinen halittava sylikarhu, joka on pienestä ja näkymättömästä orimaisuudesta huolimatta ystävällinen ja kiltti, vaikka mitä nyt välillä hieman orimaista puoltaan esittelee. Seppoa on kuitenkin helppo käsitellä, ori ei omaa pahota tallitapoja, eikä tarkoita koskaan pahaa - ori on kuitenkin ori. Taluttaessa Seppo matelee perässä, mutta maiskutuksella saa orin herkästi taas virkeäksi. Harvoin Seppo huutelee tammojen perään, mutta sitäkin kyllä välillä esiintyy, varsinkin jos ori innostuu kovasti. Näyttelyissä orin kanssa on mukava käydä, tosin osaahan Seppo kenkkuilla välillä miten sattuu. Itse kehässä ori yleensä machoilee kaikelle, mutta jaksaa edes jonkun aikaa seistä paikallaan poseerauksen ajan. Muista hevosista Seppo ei niinkään välitä - paitsi tietenkin tammoista. Ruunia ja oreja Seppo pitää kilpailijoina, mutta pysyy kuitenkin nahoissaan. Yleisesti Seppo on kovin mukava poika, johon pitää vaan tutustua. Orista löytyy paljon hyviä puolia, mutta tietenkin myös pari huonoakin puolta..

Hoitaessa Seppo käyttäytyy kiltisti, ori ei pure, potki tai yritä muutenkaan sen ihmeellisemmin komennella. Uusien hoitajien kanssa ori on silti varuillaan, joskus Seppo saattaa näyttää pelkonsa näykkimällä, mutta orin kanssa täytyy olla vain itsevarma ja näyttää selvästi kuka on pomo. Orihan on aina ori.. Raspaukset ja kengitykset sujuvat hyvin, kavio pysyy nätisti ylhäällä kengityksen ajan, vaikka Seppo saattaa joskus kyllästyä toimenpiteeseen. Eläinlääkäri ei ole Sepon mielestä kovin mukava sana, piikitykset kuitenkin onnistuvat ihan hyvin, vaikka Seppo kammoksuukin pieni muotoisesti eläinlääkärikäyntejä. Seppo pitää kovasti kaikenlaisesta harjauksesta, kunhan joku aina välillä hinkuttaa kutiavasta paikasta niin asiat on hyvin. Kaviot Seppo nostaa reippaasti, vaikka nojaakin noston aikana hiukan hoitajaan. Seppo ei arista mitään tiettyä paikkaa, muttei pidä kovasti pään harjauksesta / korviin koskemisesta. Varustaessa Seppo saattaa joskus pyöriä, mutta hoitajan täytyy olla napakka. Kuolaimet Seppo ottaa kiltisti suuhun eikä satulan kanssa ole muuta ongelmaa kuin satulavyön kiristys, kun ori pullaa vyötä vasten. Pesuboxissa Seppo käyttäytyy hyvin.

Ratsastaessa Seppo on reipas, toisinaan hiukan liiankin. Seppo kuuntelee kuitenkin hyvin ratsastajaansa ja on avuille herkkä. Orilla on pehmeät askellajit, joissa on helppo istua ja jotka kaikenlisäksi myös näyttävät upeilta. Seppo ei ole mikään automaatti ja on hyvin tarkkaavainen siitä, että saa pienet, mutta erittäin selvät avut. Raippaa ei Sepon kanssa juurikaan tarvi, muuten koko homma menee pelkäksi säheltämiseksi. Esteillä ori on innokas, mutta kuuntelevainen. Toisaalta joskus meinaa jarru unohtua, orin imiessä vauhdikkaasti esteelle. Taitava ratsastaja hallitsee kyllä Sepon ja ori huomaakin, ettei ratsastajaa voi viedä mukanaan noin vain. Seppo omaa kuitenkin hyvän hyppytekniikan ja hyppää mielellään. Kieltoja tapahtuu melko harvoin, Seppo menee nimittäin esteestä kuin esteestä yli eikä vieroksu myöskään erikoisesteitä. Ori osaa hyvin pituusesteillä venyttää hyppyään ja korkeusesteillä ilmavaraa löytyy. Kilpailuissa Seppo on alusta asti oma itsensä, hiukan sähellystä voi olla alkuverkoissa, mutta ne kitkeytyvät pikkuhiljaa pois. Radalla Seppo antaa kaikkensa ja paljastaa yleensä ässät hihastaan.

Tältä mä näytän:

   
Klikkaa kuvaa suuremmaksi, ©: Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

"Onko sun vanhemmat simpukoit ku oot tollanen helmi?"

i. Genims Micklee
VIR MVA Ch, KTK II, VWY-III, YLA3
ii. Hot Pocket, evm. iii. Sechariah Filown, evm.
iie. Castell's Ciara, evm.
ie. Genims Princess Adelaine, evm. iei. Mr. Mickey, evm.
iee. Twinnings Daily, evm.
e. Tyford Brilliant GB
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Coody Maurice, evm. eii. Something To Remember, evm.
eie. Miss Vienna, evm.
ee. Tyford Judy, evm. eei. Tyford Cofu, evm.
eee. Tyford Emerald, evm.

Missway's Cefinin isänä on upea Genims Micklee GB, joka on sijoittunut todella upeasti NJn näyttelyissä, saavuttaen jopa VIR MVA Ch. arvonimi. Lieköhän Monni periyttäneen Cefinille tuon upean rakenteen, sitä ei kukaan tiedä. ;) Monni on todella hieno ori, ja se onkin kilpaillut eri lajeissa menestyen. Mickleen isä Hot Pocket on Monnin tavoin myös voikko. Hot Pocket on USA'lainen ori, joka oli Genims studissa liisingissä pari vuotta, jonka aikana ori kantakirjattiin englannissa. Tällä hetkellä Hot Pocket on matkannut saksaan jatkamaan jalostusoriin hommiaan. Hot Pocket on myös tunnettu 10 liikkeistään. Monnin isänisä Sechariah Filown on sveitsiläissyntyinen, mutta viety jo pikkuvarsana amerikkaan, jossa poni sitten sattumalta löysi paikkansa jalostusoriina, vaikka kyseisestä herrasta oltiinkin kaavailtu eräälle lupaavalle nuorelle kouluponia, Filownista tuli kouluponi ja hyvän luonteensa vuoksi sitä ei ruunattu ja pian Filown oli myös suosittu jalostusponi. Isänemä Castell's Ciara on ihan aito amerikkalaistamma joka teki työtään läpi elämänsä eräässä amerikkalaisessa ratsastuskoulussa ja päätyi sitten vanhempana siitostammaksi, jättäen jälkeensä niin puhtaita welshvarsoja kuin poniristeytysvarsojakin. Hot Pocket on kyseisen tamman ainut oriiksi jäänyt jälkeläinen. Mickleen emä Genims Princess Adelaine on Genims studin oma kasvatti. Kaunis Adelaine on väriltään kimo ja tyypiltään hyvin siro ja pienehkö. Adelaine on kilpaillut suht. hyvin tuloksin valjakossa, mutta toimii kuulemma hyvin myös ratsuna. Monni on on Adelainen esikoisvarsa ja toinen syntyi 2 vuotta myöhemmin, tammavarsa Genims Daisy. Emänisä Mr. Mickey on komea musta läsipää, joka on valoittanut eräät sydämmet kotimaassaan britanniassa. Mickey on tunnettu sporttisesta rakenteestaan, hyppylahjoistaa ja tietenkin uhkeasta ulkomuodostaan. Emänemä Twinnings Daily on myöskin birtteinsaarilla kasvatettu tamma, joka on tätänykyä jo poistunut keskuudestamme, mutta kuulemani mukaan Daily on ollut myöskin kimo ja erittäin hyväluontoinen, muttei niinkään suorituskykyinen tamma. Daily sairasteli paljon ja lopulta kohtalokkaaksi koitunut kaviokuume vei tamman mennessään.

Cefinin emänä tunnetaan hieno kimo tamma nimeltään Tyford Brilliant GB. Tamma on periyttänyt Kallelle niin värin kuin luonteenkin - tamma on kiltti sekä rauhallinen, mutta myös säikky. "Lumikki" on kilpaillut myös eri lajeissa sijoittuen, sekä kalastanut itselleen myös VIR MVA Ch. -arvonimen. Brilliantin isukki Coody Maurice on lähinnä tanskalais-ruotsalaisten kasvattajien aikaansaannos. Maurice on väriltään kimo, kuten Lumikkikin ja oriinpitäjältä kuulustelin oriin luonteesta ja sukujuurista ja hän sanoi minulle näin (lapulle kirjoitettu! - vapaasti suomennettuna) "voi. Maurice on luonteeltaan erittäin ihmisrakas pikkuponi, joskun tempperamenttia löytyy hirmupaljon. Maurice ei ole ollut minulla kauan, mutta tiedän vähän sen juurista. Maurice on kotoisin pienestä ponisiittolasta jostain päin Tanskaa. Kyseinen pariskunta on saanut niskoilleen huonoa mainetta sairaidenkin ponien eteenpäinajalostamisesta, mutta Maurice ei ole sairas, eikä kanna sairaita geenejä. Maurice on komea ja elämäniloinen poni, joka osaa myös ratsastusjuttuja. Kukaan ei ole kilpaillut sillä, mutta se on kultakimpale. Sinun tammasikin on varmasti!". Brilliantin emä, Tyford Judy on Tyford welsh farmin omaa taidokasta käsialaa. Judy on väriltään papurikko ja hurmannut elegantilla olemuksellaan askelluksellaan eräät eurooppalaistuomarit. Kasvattaja kehui Judyin olevan hieno, hyvätapainen ja kyvykäs pikkutamma, joka olisi pystynyt ihmetekoihin, jos luoja ei olisi riistänyt tamman henkeä niin nuorena. Kasvattaja sanoi kuitenkin uskovansa, että kaikella on tarkoituksensa. Judyn kuolemallakin ja siksi hän ei osaa kantaa syyllisyyttä eikä surua tamman kohtalosta, vaan odottaa kirkkain mielin, mitä jälkipolvet antavat itsestään. Tällä naisella on taatusti sydän paikallaan!

Miun ikiomat pikkunaperot:

Sepolla on yhteensä 4 jälkeläistä, joista 1 oreja, 0 ruunia & 3 tammoja.
Astutusmaksu 250 v€, varsamaksu 7pv ikäisestä varsasta 300 v€

01.08.08 -- t. Deryn VIL -- e. Ithel Seiriann -- om. Fancy
15.05.08 -- o. Greenwich's William -- e. True Allegra -- om. Braydén
02.03.08 -- t. Try Or Die -- e. J'Fea -- om. dani, Paraatiponit
08.01.08 -- t. Violan Ariana -- e. Ithel Seiriann -- om. Jenni R

Mä oon kilpakenttien kunkku:

Sepolla on yht. 31 kilpailua, 27 sijoitusta, 4 voittoa.

23.05.08 Missway, irtoSERT, Nea R.

33 ERJ-sijoitusta
31.12.08 -- Esteratsastus/ERJ CUP -- Luokka 2 -- 4/219!!
20.12.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 4/80
14.12.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 6/50
29.11.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 3/16
29.11.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 5/40
28.11.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 3/60
20.11.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 1/149
27.10.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 2/75
04.09.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 4/40
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 2/40
21.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/114
06.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/40
01.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 3/39
17.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/15
15.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/136
15.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 3/15
15.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/15
14.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/15
10.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 4/15
10.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/14
09.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 4/15
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/14
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/30
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 5/117
28.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/50
07.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 2/30
01.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 2/49
01.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 4/62
27.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 1/37
27.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/37
25.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 4/34
17.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 1/37
15.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 6/40

40 KRJ-sijoitusta
20.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 2/40
19.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 5/52
14.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo C -- 1/64
04.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo C -- 6/40
23.12.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo C -- 2/20
16.09.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo C -- 1/13
16.09.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 3/16
15.09.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo C -- 1/13
15.09.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 1/16
03.08.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 2/41

26.07.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 3/52
21.07.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 2/114
18.07.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 4/60
22.06.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 4/37
07.04.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 6/39
05.04.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 3/24
25.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 3/40
24.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 2/50
23.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 5/36
18.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 7/60
15.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 1/60
09.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 1/25
09.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2b -- 1/22
09.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 2/30
08.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 2/33
08.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 5/40
07.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 4/24
06.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 2/30
20.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 7/119
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 3/50
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 3/50
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 3/50
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 7/50
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 2/50
19.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 7/50
18.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 6/99
16.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 4/45
15.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 4/30
30.05.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 6/60
05.05.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 3/35

ulkoasun © Siera 2009 / virtuaalihevonen / a sim-game horse