ETUSIVU     TILUKSET     ASUKKAAT     TOIMINTA     MUUTA    

Moi mä oon Kaki!

Virallinen nimi: Crowvalley Gizmo aka Kaki Kasvattaja: Growvalley Ponies
Rotu ja skp: Shetlanninponiori Omistaja: Viola
Väri/merkit: Voikko, ei merk. Säkäkorkeus: 93 cm
Rekisterinumero: VH-37428 Painoitus: Yleispainoite
Syntynyt ja ikä: 30.06.2008 ~ 10 vuotias Koulutustaso: 80 cm / He B
Ikääntyminen: Sekalainen (täytti 3v 20.07.2007) Muuta: Siitoseläkkeellä

Palkittu 04/2009 ERJ-I pistein 129, palkittu 12/2008 YLA3 pistein 90
Kantakirjattu 01/2009 KTK-III-palkinnolle pistein 66


Tämmönen mää olen:

Kaki on luonteeltaan reipas ja menijämäinen oripoika. Sen kanssa tykkää puuhailla aamusta iltaan, ori nimittäin keksii aina jos jonkinlaista jekkua hoitajan päänmenoksi. Kaki ei ole luonteeltaan tahallaan ilkeä, se on vain hiukan orimainen ja purkaa toisinaan energiaansa temppuilemalla. Aloittelijoille Kaki ei oikein siis sovi ja ori on enemminkin yhden ihmisen poni. Kakilla onkin vain yksi ihminen johon se oikeasti luottaa ja jota se kunnioittaa, nimittäin minä - omistaja. Minultakin vaati tosin kauan aikaa ennenkuin Kaki luotti minuun ja alkutaival oli melko kivinen. Olemme olleet nyt pojan kanssa yhdessä monta vuotta ja tunnemme hyvin toisemme. Kuten jo huomasit tutustuminen herraan vaatii siis aikaa, mutta se on sen arvoistakin, sillä kun Kakiin kunnolla tutustuu, siitä tulee oikea nallekarhu ja se kunnioittaa syvästi ihmistä.

Taluttaessa Kaki yrittää välillä riuhtoa lähimpien ruohonkorsien luokse, mutta yleensä ei pääse sinne asti, sillä kunnos komennuksella ja riimunnarulla näppäisemällä ori seuraa taluttajaansa ihan kiltisti vieressä. Joskus Kaken orimaiset piirteet pääsevät esille, jolloin sitä on melkein mahdoton komentaa , jos se on oikeasti menossa. Hoitaessa Kaki seisoo yleensä kiltisti paikoillaan, vaikka Kaki ottaa upouudet ihmiset pienellä hampaanvilautuksella vastaan, ja saattaa se takajalkakin joskus heilahtaa. Kaki on muutekin hieman arka uutta ihmistä kohtaan, etenkin sen pää on mahdoton harjata sillä se riuhtoo sitä edestakaisin. Kakin kanssa pitää ollakin rauhalliset liikkeet eikä saa tehdä mitään äkkiliikettä.

Jos Kaki saa tilaisuuden ori yrittää järsiä kaikkea mahdollista - kuten harjoja. Kaki ei pidä mahan alta harjauksesta ja yrittää joskus huitoa jaloillaan. Kaviot ori nostaa kiltisti, vaikka yrittää joskus nykiä niitä hoitajan kädestä pois. Varusteiden kanssa Kaki saattaa hieman niskotella, vaikka suitset ori ottaa kiltisti, satulavyön kanssa tapahtuu kuitenkin enemmin ja vähemmin pullauksia. Kengittäessä ja eläinlääkärin läsnä ollessa Kaki on ihan kelpo poika. Ei se kuitenkaan aina tykkää kavioihin paukuttelusta, joten se saattaa hieman protestoida kun kengitäjä laittaa sille kenkiä vihaisella ilmeellä ja takajalan heilautuksella. Joskus Kakesta tuleekin todella ärsyttävä, jolloin se ei lopeta kengittäjän kiusaamista vaikka huutaisi sen korvaan.

Ratsastaessa Kaki on reipas ja testailee paljon ratsastajaa. Ori ei pidä ratsastajista, jotka ovat aloittelijoita ja on silloin jekkumainen, johon sisältyy kaikenlainen mukava, elikkä kentän keskelle pysähtyminen ja hidastelu. Joskus kake saattaa yllättää ratsastajat kunnon kiitolaukkaspurteilla. Pukittelua esiintyy harvoin ja sitäkin vain pienimuotoisesti. Kaki on myös pääosin yhden ratsastajan ratsu, ori ei pidä rytmistä jolloin joka päivä on eri ratsastaja, sillä se hermostuu kolmesta eri ratsastajasta päivässä. Koulukiemurat onnistuvat kyllä Kakelta, jos ratsastaja on topakka ja osaa ratsastaa sillä hyvin. Silloin ori menee mukavasti ja pehmeästi, ja se saattaa mennä jopa komeasti peräannossa! Virkistävistä maastolenkeistä Kaki pitää kovasti, silloin ori käyttäytyy siivosti. Joskus saattaa kuitenkin pelottavat postilaatikot ja karhun kokoiset kivet hieman pelottaa, ja se reagoi niihin pienellä äkkilähdöllä. Esteillä Kaki on oikea vauhtihirmu, ori imee esteelle ja rynnii joskus. Yleensä ratsastaja lentääkin selästä, kun Kaki vinkaisee ja laukkaa täyttä päätä esteelle. Kakilla on kieltämättä tosi kiva hyppytyyli, sillä se hyppää hyvän ratsastajan kanssa pehmeästi ja pienellä ilmavaralla.

Kilpailuissa Kaki on veryttelyssä yleensä tosi stressaantunut, ja se saattaa pudottaa muutaman puomin. Se saattaa myös säikkyä muita hevosia, ja sen orimaisetkin vaistot heräävät myös aika helposti. Radalla Kaki on kuin eri hevonen: se hyppää hyvin ja ottaa esteet vakavissaan, ja vauhtiakin löytyy ihan riittävästi, joskus kuitenkin jarru meinaa unohtua. Joskus Kaki saattaa hieman temppuilla, riippuu tietysti ratsastajasta. Joskus se saattaa vetää pari ilopukkia, jotka ovat onneksi huomaamattomia ja niissä on helppo pysyä.

luonteen on kirjoittanut Jenna H. pidentänyt spoom

Tältä mä näytän:

   
Klikkaa kuvaa suuremmaksi. ©: Kuvaajat ei halua nimeään mainittavan.
Kakin kuvissa she-o Skovlundens Lightcrystal (KTK-II), joka ei liity millään Kakiin!

"Pieni mutta komiasta suvusta!"

i. VIR MVA Ch Oliver Do KTK-III, YLA2, ERJ IV ii. Quito M, evm. iii. tuntematon, evm.
iie. tuntematon, evm.
ie. Peso Adrianne, evm. iei. tuntematon, evm.
iee. tuntematon, evm.
e. VIR MVA Ch. Vix Milene YLA2, ERJ IV ei. Victor II, evm. eii. tuntematon, evm.
eie. tuntematon, evm.
ee. Phoebe Bianca, evm. eei. tuntematon, evm.
eee. tuntematon, evm.

Kakin isä - komea, mutta edesmennyt Oliver Do oli aikoinaan hyvin menestynyt voikonkirjava shetlanninponi. Säkäkorkeutta orilla oli mukavat 90 cm ja ori syntyi Iso-Britanniaan helmikuisena talvipäivänä. Orin kisaura on melko pitkä, se kattaa monet monet kilpailut, lukuiset sijoitukset ja ruusukkeet. Rakenteellisesti ori ei myöskään ollut mikään nolla. Oliver tienasi äkkiä sertit VIR MVA Ch - arvonimeen ja myöhemmin ori kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle poniorien 23. tilaisuudessa. Omistaja sai varmasti olla iloinen oriista! Esteratsastussijoitusten myötä ori palkittiin nelospalkinnolla ERJ'n lokakuun laatuarvostelussa 2007. Samana kuukautena ori nappasi itselleen yleislaatuarvostelussa myös toisen palkinnon. Mikä ruusukehai! Oliver jätti 8 upeata jälkeläistä, 5 oria ja 3 tammaa. Ori menehtyi huhtikuun toinen päivä vanhuuteen. Oliver muistetaan komea kilpakenttien kuninkaana. Orin suvusta ei ole juurikaan tietoa, sain sähköpostin välityksellä hiukan tietoa orin vanhemmista. Quito M on englantilainen hyvä esteori suuresta shetlanninponisiittolasta. Ori on kilpaillut menestykkäästi ja Oliver oli orin ensimmäisiä jälkeläisiä. Peso Adrianne oli siitosponi pieneltä siittolasta. Tammalla kilpailtiin lähinnä näyttelyitä ja Adrianne oli rakenteellisesti lahjakas.

Kakin emä, kaunis ja lahjakas musta shetlanniponitamma Vix Milene "Milla" oli myöskin oikea vetonaula esteillä. Tamma napsi sijoituksia toisten perään ja hyppäsi jopa 90 cm korkuisia ratoja. Säkäkorkeutta tammalla oli mukavat 104 cm ja Milene syntyi Iso-Brianniassa tammikuun 26 päivä. Luonteeltaan Milla on pirteä ja lujatahtoinen, tamman omistaja kuvailee Mieleneä. Ratsastaessa erittäin lahjakas, mutta välillä keskittyminen menee jonnekkin muualle kuin ratsastajan apuihin.. Tamma napsi nopeasti tarvittavat meriitit VIR MVA Ch - arvonimeen ja tienasi esteistä täydet sijoitukset nopeasti. Sijoitusten myötä Milene sai neljännen palkinnon lokakuun ERJ'n laatuarvostelussa 2007 ja samana kuukautena tamma nappasi yleislaatuarvostelusta toisen palkinnon. Mikään turha poni Milla ei ollut. Tamma jätti jälkeensä kuutisen aivan upeaa varsaa, 4 ori varsaa ja 2 tammavarsaa. Kaikilla takanaan upea kisaura. Vix Milenen vanhemmista on myöskin vähän vain tiedossa. Victor II on komea hiilenmusta shetlanninponiori, joka on kilpaillut ahkerasti esteillä. Phoebe Bianca on kilpaillut seurakisoissa ja aikoinaan syntyi suureen siittolaan, josta myytiin suurperheen poniksi.

Miun ikiomat pikkunaperot:

Kakilla on yhteensä 2 jälkeläistä, joista 1 oreja, 0 ruunia & 1 tammoja.
Astutusmaksu 180 v€, varsamaksu 7pv ikäisestä varsasta 200 v€

12.08.08 -- t. Violan Irene -- e. Bye Hollywood -- om. jarrow.
01.02.08 -- o. Violan Väinö -- e. Bye Hollywood -- om. Jewel Ponies

Mä oon kilpakenttien kunkku:

02.10.2008, Estevalmennus - Maneesin talutettiin "kääpiön" kokoinen poni verrattuna muihin ja tietysti tämä ratsukko veti paljon katseita itseensä. Monumentin tiloissa tuskin koskaan oli ollut tälläistä pienikokoista joka oli hyvin yhteistyössä ratsastajansa kanssa heti alussa. Gizmo köpötteli tyytyväisen ja tarkkailevan näköisenä kenttää ympäri, ja pitihän sitä hyvässä fiiliksellä heiman pukitellakkin laukoissa. Ratsukko tuli ihmeen tempoisaa vauhtia esteille, ja hyppäsi veryttelyssä tosi kauniisti. Ponihan suoraan sanottuna lensi esteiden yli, ja puomiin se ei ollut koskemassakaan missään vaiheessa. Ratsastajan istunnasta ei ole mitään moitittavaa, hyvin pysyi ainakin hypyissä. Sarjalle tullessaan ratsukon piti mennä astetta reippaampaa ja etenevämpää laukkaa koska väli oli pitempi tälläiselle ponille. Se kumminkin meni hyvin vaikka poni oli ensiksi sitä mieltä ettei hypätä sarjan toista osuutta mutta ratsastaja oli päättäväinen ja topakka joten senkin yli mentiin. Radalla ratsukko menivät rallia ja loistavan näköisiä loikkia, Gizmo näytti pitävän hommasta ja lähestyi jokaiselle esteelle korvat hörössä. Lyhyet tiet sekä nopea vauhti olivat suuria plussia leikkikisoissa, ja ei olisi voinut arvatakkaan että tämä ratsukko jopa voitti koko kisan. Palkinnoksi hyvästä - ja nopeasta ! radasta ratsukko sai hyvän mielen.

25.11.07 -- Näyttelyt/NJ -- Luokka 1 -- 1/12 > irtoSERT, JS, LKV1
02.11.07 -- Näyttelyt/NJ -- Luokka 1 -- 2/12 > irtoSERT, JS, LKV2

33 ERJ-sijoitusta + 29 muuta starttia
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 6/47
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 5/40
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 6/46
20.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 10/238
09.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 8/69
05.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 2/31
29.06.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 3/102
04.06.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 2/61
16.05.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/41
30.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 6/124
14.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2a -- 1/21
06.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/40
06.04.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 1/40
12.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/15
10.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/14
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 1/14
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/20
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 4/20
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 1/14
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 2/14
07.01.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 3/14
02.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 1/19
01.12.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 1/30
10.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 1/7
09.11.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 2/14
30.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 2/69
24.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 7/108
12.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 3/15
11.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/15
09.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 1/15
07.10.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 2/50
03.08.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 3/15
22.07.07 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 4/42

12.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 9/43
12.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 21/49
12.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 33/49
14.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 97/113
20.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 208/248
21.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 77/114
21.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 147/165
22.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 54/110
22.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 76/169
23.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 47/135
23.07.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 4 -- 126/181
01.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 17/30
03.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 153/239
05.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 48/50
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 53/60
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 24/40
10.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 32/63
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 26/30
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 17/30
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 21/29
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 29/30
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 17/30
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 36/47
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 37/47
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 31/47
15.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 6 -- 27/47
31.08.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 3 -- 9/62
04.09.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 1 -- 7/40
07.09.08 -- Esteratsastus/ERJ -- Luokka 2 -- 13/22

ulkoasun © Siera 2009 / virtuaalihevonen / a sim-game horse