ETUSIVU     TILUKSET     ASUKKAAT     TOIMINTA     MUUTA    

Moi mä oon Emilia!

Virallinen nimi: Emilia 36 aka Emilia Kasvattaja: Royalemente
Rotu ja skp: Suomenhevostamma Omistaja: Viola
Väri/merkit: Vaaleanpunarautias, llsi Säkäkorkeus: 156 cm
Rekisterinumero: VH-38528 Painoitus: Koulupainoitus
Syntynyt ja ikä: 20.09.2008 ~ 16 vuotias Koulutustaso: 70 cm / Va B
Ikääntyminen: Sekalainen (täytti 4v 20.11.2008) Muuta: Siitoseläkkeellä

Kantakirjattu 04/2009 KTK-III-palkinnolle pistein 66, Reserve
Palkittu 09/2009 KRJ-I pistein 99, palkittu 06/2009 YLA2 pistein 121


Tämmönen mie olen:

Yhteistyöhaluinen, erittäin kiltti, leppoisa, kaikkien kaveri..

Etsin kovasti itselleni koulupainoitteista suomenhevosta. Törmäsin kauniin tamman myynti-ilmoitukseen ja kiinnostuin oitis! Tamma tuli tosi mukavasta suvusta ja kilpailukokemustakin tammalta jo löytyi. Tämmöinen suloinen pakkaus oli nimeltään Emilia 36, minulle vain pelkkä Emilia. Kävin katsomassa tammaa ja samalla reisulla Emilia matkustikin Violaan.. Luonteeltaan Emilia on todella helppo tapaus, tamman tapana ei ole pistää vastaan vaan tamma tottelee kiltisti. Traileriin Emilia menee ongelmitta ja itse kuljetuskin sujuu ongelmitta - ainakin jos murkinaa löytyy! Emilia tulee myös ongelmitta trailerista ulos. Emilian tapana ei ole haastaa riitaa muiden kanssa - niin ihmisten kuin hevosten. Tamma onkin laitumella kaikkien kaveri, mutta ei kuitenkaan päästä kovin helposti muiden pomottelemaan itseään. Pitäähän nyt jossain olla raja! Tamma tulee hyvin laitumelta pois ja Emilia antaa ottaa itsensä kiinni eikä juokse tuhatta ja sataa laitumen kauimpaiseen nurkkaan.

Taluttaessa Emilia kävelee kiltisti vierellä. Joskus ruohotupsut saattavat hiukan houkuttaa tammaa, mutta napakka kielto riittää pitämään tamman pois ruohotupsuista. Emilian kanssa on mukava myös treenata näyttelyitä, tamma tottelee kiltisti pienempääkin liikettä ja ravissakin pysyy nätisti vierellä eikä rynni ollenkaan. Tamma ei myöskään näe näkymättöämiä mörköjä, eikä hädintuskin säiky mitään.

Hoitaessa tamma on rauhallinen ja seisoskelee maltillisesti paikoillaan tekemättä hoitohetkestä sen suurempaa numeroa. Tamman voi huoletta harjata myös karsinassa: Emilian tapana ei ole liiskata hoitajaa tai muutenkaan olla ilkeä. Pienemmätkin voivat siis huoletta harjailla tammaa pelkäämättä kokoajan joutuvansa liiskatuksi. Harjauksesta Emilia ei sen suuremmin väliä, tamma viisveisaa siitä kuka harjaa ja millä harjaa, mielummin tamma keskittyy torkkumiseen kuin hoitajan vahtaamiseen. Emilia ei niinkään päänharjauksesta pidä, tamma yrittää vetää päänsä pois aina hoitajan otteesta. Hoitajan täytyy olla vain napakka, eikä antaa tamman päättää itse haluaako se päänharjausta vai eikö. Erityisesti tamma kuitenkin nauttii mahan alta harjauksesta, jolloin Emilia nostelee ylähuultaan ja ollessaan vapaana yrittää rapsuttaa hoitajaa. Kaviot tamma nostaa kiltisti, vaikka saattaakin joskus nojata hoitajaan. Varusteiden kanssa tamma ei ole suinkaan mikään hankala tapaus. Suunsa Emilia avaa viimeistään kun sormella kutittelee hammaslomasta ja satulavyön kanssa tamma vain pullaa hiukan. Pesuboxissa Emilia osaa käyttäytyä hyvin vaikkei pidäkkään pään kastelemisesta.

Ratsastaessa Emilia on melko herkkä, mutta tottelevainen ratsu. Tamman kanssa ei tarvitse junnata joka asian kanssa ja riidellä pienistäkin asioista. Tamma vaatii kuitenkin ratsastajaltaan jonkun verran kokemusta. Emilia ei pidä yhtään ylimääräisestä kylkien runnomisesta ja suusta nykimisestä. Kuten liian kireät ohjat voivat saada tamman jo peruutusvaiheeseen. Emilia tarvitsee aina kunnon lämmittelyn ja lämmittelyn aikana ehtii hyvin tutustua tamman luonteeseen. Kaasu ja jarru löytyvät, sekä toimivat erinomaisesti. Siirtymiset sujuvat Emilialta hyvin ja ratsastajan täytyy vain hieman pidättää. Emilia osaa hyvin perusasiat, ne ovat siis tiukasti korvan takana. Tamma rakastaa erityisesti pohkeenväistöä ja hallitsee sen hyvin niin käynnissä kuin ravissa. Myöskin avo - ja sulkutaivutukset onnistuvat mainiosti niin käynnissä kuin ravissa. Sulkutaivutus luonnistuu myös laukassa moitteettomasti. Esteet eivät oikein ole napanneet tammaan - niitäkin on kotioloissa kokeiltu ja tamma nauttii enemmänkin puomien pudottelusta kuin esteiden yli puhtaasti menemisestä. Tamma on mielestäni kuitenkin todella ihana ratsu, sopivasti sitä suomenhevosmaista junttimaisuuttakin löytyy!

Kilpailtaessa Emilia ottaa aina rennosti heti trailerista ulos astumisen jälkeen. Tamman tapana ei ole jännittää alusta loppuun asti ja aina viimeinenkin jännityksen ripe häviää lämmittelyssä. Emilia tarvitsee huolellisen lämmittelyn, vaikkei heti alussa olisikaan kiinnostunut kaikesta mitä ratsastaja pyytää. Itse kilpailusuorituksen aikana Emilia on rauhallinen, tamma kuuntelee nätisti ratsastajan ohjeita ja pyrkii tekemään kaiken huolellisesti. Emilia ei hätäile turhia ja yleensä ratsastaja saakin olla tammaan tyytyväinen! Virheitäkin tietenkin joskus tulee - ei aina voi olla täydellinen!

Tältä mä näytän:

  
Klikkaa kuvaa suuremmaksi. ©: Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

"Onko sun vanhemmat simpukoit ku oot tollanen helmi?"

i. Pitkämäen Puuhapete
Champion
ii. Mäenkannan Aikapommi, evm. iii. Nallekarhu AO, evm.
iie. Kantele VOR, evm.
ie. Rainatar, evm. iei. Tuulisalon Hurrikiaani, evm.
iee. Aivopesty Tytsy, evm.
e. Vinhatar ei. Eeveretti, evm. eii. Turmas, evm.
eie. Veijon Likka, evm.
ee. Hehkuttaja, evm. eei. Monimutkainen, evm.
eee. Niiskuneiti, evm.

Emilian isänä toimii Pitkämäen Puuhapete aka Pete, joka on rautias 162 cm korkea komea suomenhevosori. Pete on luonteeltaan reipas ja rehti touhottaja, jota on kuitenkin helppo käsitellä. Ratsuna ori on hieman ylireipas, mutta taitoja löytyy jopa Vaativa A'n asti. Ori on ollut näyttelyissä kolmesti ja Pete on palkittu 3 x irtoSERT'llä, joiden ansiosta ori on saanut saavutuksiinsa Champion arvonimen. Pete on kilpaillut mukavasti myös kouluratsastuksen parissa. Ori on napsinut kaikenkaikkiaan itselleen 35 KRJ'n alaista sijoitusta ja myöhemmin Peten näkee ehkäpä laatuarvostelussa? Jälkeläisiä orilla on tähän mennessä ollut vain yksi - meidän pikku Emiliamme, mutta ehkäpä Peten sivuilla komeilee jonakin päivänä monta muutakin rakastettua suomenhevosta!

Peten isä on punarautias ja oikein hyvätapainen ori Mäenkannan Aikapommi, joka on kilpaillut elämänsä aikana monesti kouluratsastuksen parissa. Aikapommi oli erään tunnetun kasvattajan suosikkiori, jonka ansiosta Aikapommi jättikin maailmaan lukuisia upeita varsoja. Luonteeltaan ori oli oikein rauhallinen ja hyvätapainen ori, vaikka ratsastaessa se olikin aika melkoinen hurjapää, vauhtia ainakin löytyi! Säkäkorkeutta ori on ehtinyt kasvamaan mukavan 165 cm verran. Aikapommi kävi elämänsä aikana pari kertaa näyttelyissä ja ori palkittiin kerran I-palkinnolla. Lieneeköhän hyvä rakenne periytynyt myös Emilialle? Kouluratsastuksessa ori starttasi kaiken kaikkiaan yli 100 kertaa napsien sijoituksia tuon tuostakin. Peten emä on myöskin melko rauhallinen suomenhevonen Rainatar, joka on rautias 161 cm korkea tamma. Rainatar oli hieman vähemmän tunnettu tamma, mutta rakenteellisesti aika upea näky. Rainatar palkittiin elämänsä aikana monesti I-palkinnolla ja BIS-kehässäkin tamma ehti kerran näkyä. Rainatar oli luonteeltaan helposti käsiteltävä, mutta oli tammalla huonotkin puolensa. Kouluratsastuksessa tammalla startattiin pari kertaa ja yhden voitonkin neiti on napannut. Pääosin tamma oli näyttelykäytössä, sekä myöskin toimi siitostammana. Rainatar saikin elämänsä aikana 6 todella upeaa suomenhevosvarsaa, joista kasvattaja saa olla todellakin tyytyväinen!

Emilian emänä toimii Vinhatar, aka Vilma - kaunis 157 cm korkea suomenhevostamma Mörkövaarasta. Jo edesmennyt tamma oli elämänsä aikana kilpaillut runsaasti kouluratsastuksen parissa, olihan se koulupainoitteinen. Vilmalla onkin takanaan upeat 64 KRJ-sijoitusta, jotkit sijoitukset jopa vaativa A-luokista, joilla todellakin kehtaa kylläkin kehuskella. Laatuarvosteluissa tamma ei elämänsä aikana käynyt. Vilmalla on viisi upeaa jälkeläistä - kaikki tammavarsoja, joilla on jo hyvä kilpaura takanaan. Vilman jälkeläisistä kuulemme aivan varmasti myöhemminkin - jos ei muuta niin ainakin meidän Emiliasta. Vilma lopetettiin lokakuussa 2008 pahalaatuisen yskän takia 21-vuotiaana.

Vinhatarin isä, komea ori Länsi-Suomesta nimeltä Eevertti on 160 cm korkea tummanrautias suomenhevosori. Koulupainoitteinen ori on tunnettu upeista liikkeistään, jotka ovat valloittaneet monen koulutuomarin sydämen. Eevertti onkin jättänyt taakseen upean kilpauran, mutta startannut myöskin muutaman kerran menestykkäästi esteillä. Eevertistä tulikin kovin kysytty ori jalostuspiireissä, mutta oria on käytetty erittäin harkitusti jalostukseen, josta johtuu se, että orilla onkin alle kaksikymmentä jälkeläistä, mutta jotka menestyvät erittäin hyvin ja seuraavat vieläkin isänsä kavionjälkiä. Eevertti on luonteeltaan kiltti ja rempseä, se ei haasta riitaa, eikä ole muutenkaan ongelmallinen. Orin kanssa onkin aina pärjätty mainiosti. Rakenteellisesti Eevert on komea, siinä yhdistyy vanhanaikaista raamikkuutta, sekä klassista selkeäpiirteisyyttä. Vinhatarin emä - kaunis rautias tamma nimeltä Hehkuttaja on pienikokoinen, vain 150 cm korkea suomenhevonen. Hehkuttaja on koulupainoitteinen tamma, joka on kilpaillut ahkerasti koulussa, mutta myös muutamia kertoja esteillä. Luonteeltaan tamma on erittäin kiltti ja ihmisystävällinen, sekä varmajalkainen. Ratsastaessa myöskin todellinen unelma. Tammaa onkin kehuttu yhdeksi Suomen parhaista koulusuomenhevosista. Hehkuttajalla on myöskin muutamia koulustartteja ulkomailla, niin Ruotsissa kuin Tanskassakin.

Miun ikiomat pikkunaperot:

Emilialla on yhteensä 3 jälkeläistä, joista 2 oreja, 0 ruunia & 1 tammoja.

10.01.2009 -- t. Violan Amariina -- i. Tammihaan Viljami -- om. misery.
20.11.2008 -- o. Verneri VIL -- i. Sannin Mårran -- om. raadeltu.
31.07.2008 -- o. Wiljami VIL -- i. Kauhukakara -- om. Raadelman Hevostila

Mä oon kilpakenttien kuningatar:

Emilialla on yht. 70 kilpailua, 39 sijoitusta ja 6 voittoa.

18.12.08 Pirttivaaran Suomenhevoset, irtoSERT, Peppi S.
10.12.08 Conley, irtoSERT, Peppi S.

KRJ-sijoituksia 40

25.05.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 1/40
24.02.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 3/50
29.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 1/40
28.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 7/80
24.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 5/50
24.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 4/40
24.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 10/100
24.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 4/80
22.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 2/100
21.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 1/33
21.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 3/37
21.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 4/40
21.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 6/52
20.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 1/60
20.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 6/100
20.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 4/50
17.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 4/64
16.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Kür Helppo A -- 8/64
16.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 7/52
06.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 4/60
04.01.09 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 1/40
23.12.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 2/20
20.12.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo B -- 2/20

31.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 7/252
30.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 5/163
30.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 5/158
13.02.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 5/40
06.02.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Helppo A -- 4/41
05.02.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 5/41
31.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 9/112
07.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Vaativa B -- 3/40
07.01.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 1/39
28.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 5/40
28.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 6/104
27.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 5/30
27.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 1/30
09.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 7/101
09.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 3/36
04.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 3/112
01.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 7/50

26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 126/151
26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 71/155
26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 54/103
26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 51/151
26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 78/155
26.03.08 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 23/103
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 81/168
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 19/178
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 100/167
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 118/155
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 17/168
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 136/178
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 167/167
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 115/155
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 58/168
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 55/178
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 119/167
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 90/155
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 60/168
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 48/178
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 77/167
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 1 -- 137/155
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 94/168
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 158/178
29.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 101/167
28.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 7/90
27.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 7/30
27.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 14/30
09.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 3 -- 8/36
04.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 4 -- 82/87
04.12.07 -- Kouluratsastus/KRJ -- Luokka 2 -- 59/74

Valmennus- sekä päiväkirja

16.11.2009 - Päiväkirjamerkintä: Emilia nyt virallisesti eläkkeellä, kirj. Jenna H.
Meidän tamma nappasi yllättäen syyskuun KRJ'n laatuarvostelussa ykköspalkinnon! Olen erittäin erittäin tyytyväinen Emiliaan, tamma lahjottiinkin heti kotiin päästyämme miljoonalla porkkanalla ja omenalla. Tamma jätti nyt taakseen virallisesti valmentautumisen ja kilpakentät. Enää sillä ratsastellaan silloin tällöin kotikentällä ja Emilia on pääosin nyt enää siitoskäytössä. Innolla jään nyt odottelemaan miten tamman jälkeläiset kilpakentillä pärjäävät, uskoisin, että Emiliasta ei ainakaan "huonoja" varsoja ulos saa, ainakaan luonteen suhteen! Tämmöistä meillä täällä, yritämme vielä näyttelyissä käydä muutamisen kerran.

28.08.2009 - Päiväkirjamerkintä: Emilia ilmoitettu KRJ-laatuarvosteluun!, kirj. Jenna H.
Jipii! Tamma on nyt ilmoitettu KRJ-laatuarvosteluun ja odotamme innolla tulevaa palkintoa. Emilian kanssa on sujunut oikein mukavasti, tamma on hyvässä kunnossa ja ollaan käytä valmentautumassa aktiivisesti. Emilialla on nyt takanaan kantakirjauspalkinto, sekä YLA-palkinto, enää KRJ-palkinto niin meitin mamma on jo eläkkeellä! Niin se aika vain on nopeasti kulunut, vastahan tamma meille tuli.. Jälkeläislisäystä on tullut nyt ennen laatuarvostelua ihan mukavasti, laatiksen jälkeen on tarkoituksena vielä teettää muutaminen varsa, ennenkuin tamma siirtyy siitoseläkkeeltä pois. Vielä pyrimme käymään näyttelyissä, siintää tulevaisuudessa vielä mahdollisesti VIR MVA Ch? Emilian jälkeläiset ovat muuten pärjänneet kohtalaisen hyvin kouluradoilla, mainittakoon että Amariinallakin on jo yli 400 rp!

27.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Salla K.
Tulin tänään pitämään valmennuksen sinulle ja Emilialle. Tamma oli pirteällä tuulella ja liikkui reippaasti eteenpäin ilman ongelmia. Yhteistyönne kukoisti jo alusta asti, olette nähtävästi jo kokeneet paljon yhdessä! Valmennuksen aiheena oli väistöt, peruutukset ja siirtymiset. Ihan tämmöistä perustavaraa. Tamma oli herkkä avuillesi, se reagoi salamannopeasti apuihisi ja näimme paljon upeita tasajalkapysähdyksiä! Väistöt sujuivat ongelmitta käynnissä, sekä ravissa, tuntui olevan Emilialle aika helppo nakki! Peruuttamisessa ei ollut ongelmia, kokeilit muutaman kerran myös nostaa peruutuksesta laukan ja ilman ongelmia se sieltä nousikin. Siirtymiset olivat huolellisia ja hyviä, kertakaikkiaan upeaa!

22.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Jjune
Viimeistä kertaa tulin pitämään teille valmennusta. Emilia kulki tänään varmaan parhaiten mitä olen koskaan nähnyt sen menevän. Se kuunteli hyvin jokaista apua ja oli kuulolla vaikka saikin pitkät ohjat. Kokoaminen onnistui todella kivasti, heppa työsti takaa eteen todella hyvin. Saitte melkein piffit aikaiseksi, niin hyvin se polki hitaassa tahdissa - ja jaksoi vielä pitkän aikaa, selvästi hyvin kuntoillut hevonen. Kokoamisien jälkeen oli vuorossa eteen-alas ja selkä pyöreänä työskentelyä. Oli hieno lopettaa näihin tunnelmiin!

16.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Jjune
Ensimmäinen pysähdys oli hieno, tasajaloin ja upeasti. Sitten alkoikin pienoinen alamäki, ei onneksi kuitenkaan ihan pohjalle asti. Emilia alkoi ennakoimaan melkoisesti ja ratsastajakin jännittyi - hevonen meni aivan lukkoon. Sait antaa hepalle pariin otteeseen pitkät ohjat että se rentoutuisi. Käynti - peruutus meni kivasti, ravi - käynti samoin. Ravi-pysähdys-peruutus-ravi meni aluksi tyydyttävästi mutta sait sellaisen otteen hevosesta että niistäkin selvittiin kunnialla, todella tarkat ja tarmokkaat siirtymiset!

10.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Jjune
Valmennuksen aiheena lisäykset. Ensimmäiset lisäykset olivat melkoista räpellystä, tuntui että ratsastajakin oli hieman unessa. Miksikään katastrofiksi tunti ei kuitenkaan mennyt, melko nopeasti saitte jujusta kiinni. Käynnissä sait työstää Emiliaa todella kauan ennen kuin se suostui ottamaan ensimmäistäkään lisättyä askelta. Kun käynti alkoi olla ainakin 9 veroista, saitte käskyn raviin. Ravissa vauhti kiihtyi todella vahvasti ja tahti oli kiireinen, kuitenkin saitte suht kivasti askeleen pidentymään muutaman yrityksen jälkeen. Laukat menivät oikein mainiosti, niistä ei mitään pahaa sanottavaa.

06.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Jjune
Tällä kertaa aiheena oli väistöt: väistöjä, väistöjä, väistöjä ja vielä kerran väistöjä.. Emilia oli heti alkutunnista hyvin kuulolla, oli hieman jopa yllättävän hereillä. Lämmittelynä reipasta ravia ja polle hereille pysähdyksillä, uskalsimme melko nopeasti aloittaa väistämiset. Takajalat otimme aktiiviseksi avoilla ja suluilla, ne menivät oikein mainiosti ravissakin! Käyntiväistöt olivat suht hyviä, välillä tamma poikitti liikaa. Ratsastaja saisi pitää tasaisemman ulko-ohjan, muuten meni kivasti. Ravissa näytitte varsin vaikeitaki väistöjä, hyvin jyrkkiä sellaisia. Avot ja sulut menitte mallikkaasti, laukassakin sulut sujuivat oikein mukavasti.

02.08.2009 - Yksityiskouluvalmennus (He C - He A), valm. Jjune
Ratsukon välillä oli silloin tällöin epäselvyyksiä; hevonen meni jumiin jos ratsastaja otti liikaa suusta kiinni tai jäi pohkeella kiinni. Reilusti puolet tunnista meni hevosen rauhoittelemiseen, tamma oli todella säpsy ja säikkyi kaikkea uutta. Sain olla varovainen liikkeissäni maneesin keskellä. Any how, kun alkutunti oli mennyt niin jäykästi laitoin teidät vain kiemurtelemaan pitkin poikin maneesia, ja saitkin tammasi melko rennoksi ja hyväksi, se alkoi lopputunnista jo selvästi kuunnella ratsastajaansa. Siitä olisi ollut hyvä _lähteä_ tunnille, valitettavasti aika loppui. Tyytyväisesti puuskuttaen Emilia käppäili loppukäyntejä, tietämättä mitään mistään säikkymisistä!


ulkoasun © Siera 2009 / virtuaalihevonen / a sim-game horse