virtuaalihevonen / a sim-game horse

Minä, meitsi ja mä

Virallinen nimi: Emelie SWE aka Elin Kasvattaja: S. Hallman, SWE
Rotu ja skp: Shetlanninponitamma Omistaja: Twitch Shetlands
Väri ja merkit: Musta, ei merk. VH-tunnus: VH-61156
Syntynyt & ikä: 19.02.2009 ~ 8 vuotias Painoitus: Koulupainoitteinen
Ikääntyminen: Sekalainen täytti 4v. 19.04.09 Koulutustaso: 50 cm / Helppo A
Säkäkorkeus: 96 cm Meriitit: ei vielä mitään

 

Äidin pikku enkeli vai isän pikku pahis?

Elin on varsinainen tallin symppis. Jokainen haluaa tallille tullessaan nähdä sen, ja antaa muutaman herkkupalan. Se itse pitää siitä, mutta jos ihmisiä tunkeilee paljon sen ympärillä, se saattaa varoitukseksi näyttää hampaitaan tai potkaista ilmaa. Mieluiten se puuhastelee yksin oman tutun hoitajansa kanssa, eikä monen tuntemattoman ihmisen. Elinin suosikkipuuhaa on karkaaminen vihreämmille niityille. Se kyllästyy laitumeen kuin laitumeen, olipa se kuinka iso tahansa. Useiten se kuitenkin jää aivan laitumen viereen, kunhan se ei ole aitojen sisällä. Sen vuoksi ei tarvitse huolehtia turhia, jos huomaa Elinin karkuteillä! Elin ei kerjää huomiota, sillä se ei halua sitä. Sille riittää muutama ponikaveri, jotka se saa yleensä mukaan karkaustempauksiinsa, sekä oma tuttu hoitaja ja omistaja. Mikään ei ole sen mielestä ärsyttävämpää, kuin se että sille tutut ihmiset paapovat muita eläimiä. Silloin se hirnuu valittavasti ja riiputtaa päätään surkeasti - ja saa pian huomata olevansa rapsutusten uhri.

Hoitaessa Elin osaa olla toisinaan ärsyttävä tapaus. Se saattaa yht'äkkiä litistää hoitajan seinään, avata karsinan oven ja yrittää karata, napata harjan ja laittaa sen ruokakuppiin yms yms.. tästä saisi vielä hirmuisen pitkän listan! Elin lopettaa kuitenkin muutamalla napakalla sanalla, mutta saattaa jatkaa muutaman minuutin päästä, jos ei ole vakuuttunut hoitajan kurin pidosta ja napakuudesta. Kavioiden kanssa Elin käyttäytyy melko hyvin, vaikka malttia ponilla ei juurikaan ole pitämään jalkaa kovin kauaa ylhäällä. Suitsien laitto sujuu hyvin, toisin kuin satulan. Silloin se pullistaa, eikä lopeta ainakaan ihan heti, vaan viimeiseen asti pullaa täysin voimin vastaan. Kentällä tamman vyön saa kuitenkin paremmin kiinni. Häntäremmin saaminen paikalleen on myös yhtä tuskaa. Elin voi nostaa jalkaansa ylös, niin että hoitaja pelästyy, mutta se ei kuitenkaan ikinä potkaise. Vanhoille tekijöille Elinin temput ovat tuttuja, mutta se keksii kyllä aina lisää uusia temppuja hoitajien päänvaivaksi.

Ratsastaessa poni on laiskalla päännä - melkeinpä aina. Se ei tarvitse raippaa aina liikkuakseen, mutta jos pohjeavut ovat huonot, ei tule liikkumisesta juurikaan mitään. Ja liiallisella raipan käytöllä tulee protestoinniksi pukitus. Elinillä ei kannata ratsastaa kovalla kädellä, silloin se nimittäin on rauhaton ja pukittelee Esteet eivät ole oikein Elinin juttu. Se ei jaksaisi ponnistaa tarpeaksi korkealle, ja pudottaa puomin melkeinpä joka kerta. Pikkuesteitä tamma hyppää, vaikkei esteet juurikaan tammaa innosta. Juuri siksi sen kanssa täytyy lämmitellä paljon ennen kisoja! Kouluun Elinin keskittymiskyky ei aina riitä. Toisinaan tamma turhaantuu ja pistää höntteliksi, mutta osaava ratsastaja pistää kyllä tamman kuriin ja alkaa Elinkin tehdä ihan mukiinmeneviä koulukuvioita. Kilpailuissa Elin on aluksi melko häslä, mutta kunnon verkan jälkeen rentoutuu huomattavasti. Itse kilpakentällä tamma menee reippaammin kuin kotioloissa ja yrittää kyllä parhaansa. © Alina. M / puolukka123@luukku.com

Äiti, isä, mummo, vaari, isoäiti, isoisä

i. Gustaff SWE, evm.
shetlanninponiori, 96 cm
koulupainoitteinen
ii. Sigurd, evm. iii. Staffan, evm.
iie. Ruth, evm.
ie. Therese, evm. iei. Tyko, evm.
iee. Pauline, evm.
e. Catharina SWE, evm.
shetlanninponitamma, 99 cm
koulupainoitteinen
ei. Walter, evm. eii. Bertil, evm.
eie. Gunda, evm.
ee. Malin, evm. eei. Edvin, evm.
eee. Jannicke, evm.

Elinin isä Gustaff SWE on varmasti monelle tuttu shetlanninponiori etenkin kouluaitojen sisäpuolelta. Ruotsalaissyntyinen Gustaff SWE on kisannut hyvin aktiivisesti kouluratsastuksen parissa, mutta viettää tällä hetkellä eläkettä. Ori on myös kantakirjattu palkinnolle II jo nuorena ja näyttelymenestystäkin on tullut hienosti. Gustaff SWE on ollut hyvin haluttu ori jalostukseen, mutta siitä huolimatta orilta löytyy vain seitsemän jälkeläistä.

Elinin isänisä Sigurd on komea ruunikko shetlanninponiori, jolta luonnetta löytyi reilusti, vaikka muille jakaa. Sigurd on kisannut aktiivisesti kouluratsastuksen parissa, sijoittuen muutamia kertoja, mutta valitettavasti suurta suosiota ori ei saanut. Sigurd valitettavasti siirtyi vihreämmille niityille jo nuorena, mutta ehti saada muutaman jälkeläisen. Korkeutta orilta löytyi 96cm ja ori omasi upeat liikkeet. Isänisänisä Staffan oli hyvin komea, rautias shetlanninponi ori, joka omaa ruotsalaisen alkuperän. Staffan sai menestystä erityisesti näyttelykehissä ja ori onkin kantakirjattu palkinnolle III. Korkeutta orilta löytyi 98cm. Staffania ei juuri näkynyt kouluratsastuskilpailuissa, mutta niissä harvoissa kilpailuissa, joissa ori vieraili, Staffan sijoittui usein. Isänisänemä on kuvankaunis ruunikko shetlanninponi tamma Ruth, joka oli yleispainotteinen. Ruth kisasi hyvin aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa, saaden useita voittoja ja sijoituksia. Korkeutta tammalta löytyi 100cm. Näyttelyissä Ruth ei juurikaan menestynyt, mutta tamman luonne oli juuri kohdallaan.

Elenin isänemä on rautias shetlanninponi tamma Therese, joka omaa norjalaisen alkuperän. Therese muutti jo nuorena Ruotsiin menestyksekkäälle shetlanninponikasvattajalle. Tamma kisasi hyvin aktiivisesti kouluratsastuksessa ja erityisesti liikkeistään tamma sai paljon kehuja. Theresan varsat olivat hyvin kysyttyjä, mutta tamma varsoi vain kolme varsaa. Elenin isänemänisä on shetlanninponiori Tyko, joka nähtiin vain harvoin kisakentillä. Ori ei juurikaan kisannut, vaan toimi erään ruotsalaisperheen lapsen harrasteponina. Tyko on saanut vain yhden jälkeläisen, mutta sekin hyvin upea yksilö. Luonne orilla oli aivan kohdallaan, sillä Tyko ei olisi satuttanut edes hyttystä. Korkeutta Tykolta löytyi huikeat 106cm ja väriltään ori oli ruunikko. Elenin isänemänemä on kuvankaunis Pauline, joka on koulupainotteinen shetlanninponitamma. Korkeutta tältä ruunikolta tammalta löytyi 101cm. Pauline kisasi muutamissa kouluratsastus kilpailuissa, saaden jopa parin voiton. Tamma koulutettiin Helppo B’n tasolle ja tammaa nähtiin usein myös näyttelyissä. Pauline menestyikin näyttelyissä erinomaisesti ja tamma tavattiinkin kehissä usein pokaalin ja voittajanruusukkeen kera.

Elenin emä on kuvankaunis shetlanninponi tamma Catharina SWE. Catharina SWE on menestynyt erityisesti näyttelyissä ja onkin kantakirjattu palkinnolle II. Catharinalta löytyy korkeutta 99cm ja väriltään tamma on kimo. Koulupainotteisuuden vuoksi Catharinaa nähtiin vain kouluradoilla, jossa se saikin useiden tuomareiden suut loksahtamaan auki liikkeillään.

Emänisä Walter on kovin haluttu shetlanninponiori jalostuksessa ja tämä ruunikko ori onkin saanut yksitoista jälkeläistä. Walter menestyi etenkin näyttelyissä ja se saikin usein hienoja palkintoja. Kouluratsastuksen parissa ori kisasi muutamia kisoja, muttei valitettavasti saanut suurtakaan menestystä. Elenin emänisänisä Bertil on ruotsalaissyntyinen shetlanninponiori, joka on kisannut nuoruudessaan todella aktiivisesti painotuslajissaan, kouluratsastuksessa. Bertil oli säkäkorkeudeltaan 101cm ja väriltään kimo. Ori menestyi erinomaisesti myös näyttelyissä, jonka vuoksi Bertilia kuultiin kutsuttavan jopa meriittihaiksi. Bertil on ollut hyvin kysytty jalostukseen ja ori on saanutkin ainakin muutaman kymmenen jälkeläisiä. Ori siirtyi vihreämmille niityille vain 15-vuotiaana, mutta ehti sitä ennen tehdä hyvinkin menestyksekkään kisauran. Emänisänemä Gunda on kuvankaunis shetlanninponitamma, joka on kierrellyt runsaasti ja hyvin aktiivisesti näyttelyissä. Gundan luonnetta on kehuttu paljon, sillä tamman kehäkäytös näyttelyissäkin oli aivan mahtava. Gunda on kantakirjattu palkinnolle II ja tammalla on ollut erittäin hyvä rotu- ja sukupuolileima. Gunda ei juurikaan koulukisoja kierrellyt, vaan näyttelyt veivät tammalla voiton.

Emänemä Malin on nätti, shetlanninponi tamma, joka on kisannut hyvin aktiivisesti niin esteitä kuin kouluakin. Esteillä tamma ei saavuttanut kovinkaan suurta menestystä, mutta kouluratsastuksessa esteidenkin edestä, sillä Malin sijoittui ja voitti kymmeniä kertoja kouluratsastuksessa. Malin varsoi neljä kertaa, mutta menehtyi valitettavasti itse viimeisen varsan synnytyksessä, mutta onneksi varsa pelastui täpärästi. Emänemänisä Edvin on komea rautias shetlanninponiori, joka kisasi aktiivisesti kouluratsastuksen parissa. Nuoruudessaan Edvin voitti useita kouluratsastuskilpailuita ja sijoittui vielä useammin, yleensä helppo B-luokassa. Edvin vieraili muutaman kerran näyttelykehissäkin, muttei saanut juurikaan menestystä. Korkeutta orilta löytyi 102cm. Edvin oli hyvin kysytty jalostuksessa ja saikin yli 20 jälkeläistä. Elinin emänemänemä on kuvankaunis shetlanninponitamma Jannicke, joka ei juurikaan kisannut, vaan toimi lähinnä harrasteponina. Jannickestä ei ole kovastikaan tietoa, mutta tiedetään tämän ruunikon tamman varsoneen kolme varsaa.

Meitsin omat pikku-Elinet

Elin ei ole toistaiseksi tarjolla vielä jalostukseen, mutta tulevaisuudessa Elin astutetaan maksimissaan 6-8 kertaa suvuttomilla shetlanninponioreilla, jotka ovat kilpailleet kouluratsastuksen parissa.

18.06.2009, t/o. ***** Twitch, i. Walkie Talkie D, omistaja: Myynnissä!
01.06.2009, t/o. ***** Twitch, i. Lawbreaker, omistaja: Myynnissä!
08.05.2009, t. Bailey Twitch, i. Charles Turley, omistaja: Troya

Kilpakenttien valtias, yhteensä 41 KRJ-sijoitusta

05.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/35
06.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/50
09.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 3/52
09.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 3/52
11.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 6/48
11.05.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 5/49
12.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 1/50
12.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 7/41
14.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 3/50
15.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 1/50
17.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/50
18.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 2/50
19.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 6/40
21.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 2/40
21.05.2009 KRJ kutsu, KN Special - 5/40
22.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 6/50
22.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 4/40
25.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 4/40
27.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 6/40
28.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 3/40
29.05.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 2/80
30.05.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 5/40
30.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/40
30.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 5/50
31.05.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/40
31.05.2009 KRJ kutsu, KN Special - 2/50
31.05.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 8/80

01.06.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 6/40
01.06.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 2/40
02.06.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 1/40
02.06.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 5/80
03.06.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 6/40
03.06.2009 KRJ kutsu, Helppo C - 2/40
03.06.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 3/40

27.07.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 5/50
28.07.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 7/100
29.07.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 2/100
29.07.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 5/50
29.07.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 3/50
30.07.2009 KRJ kutsu, Helppo A - 5/50
31.07.2009 KRJ kutsu, Helppo B - 9/100

Miun blogi sekä treenikirja

Katsothan myös tamman ranking-pisteet & VNT menestyksen VRL'n profiilin kautta.

00.00.0000, Kouluvalmennus (Helppo A), valmentaja: Nimi
valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti valmennus teksti

00.00.0000, Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja: Nimi
päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti päiväkirja teksti

virtuaalihevonen / a sim-game horse