Nimi One O'Clock Call Rotu Connemara
Sukupuoli tamma Kutsumanimet Oodi, Oona ...
Rekisterinumero VH-46763 Syntynyt 01.08.2008 ~ 18 vuotias
Säkäkorkeus 146 cm Koulutustaso Helppo A - 120 cm
Väri & merkit kimo, ei merkkejä Painotus esteratsastus
Kasvattaja Jenna H. Omistaja Jenna H.

Oodi on virtuaalihevonen / Oodi is a sim-game horse
Oodi ikääntyy sekalaisesti, täytti 4v 05.08.2008
2 x irtoSERT, ERJ-I, KTK-II, YLA2
näet kuvien ottajan pitämällä kursoria kuvan päällä, lisäkuvia alempana

Ajattelin astuttaa minun rakkaan uuden connemaratammani jollain upealla orilla ennen kuin tamma aloittaisi kilpailemisen. Olin kuullut jo paljon aijemmin todella upeasta connemaraorista nimeltä Solross Amen. Hetken harkittuani päätin ottaa orin omistajaan yhteyttä. Vaikkei ori kuulemma ulkopuolisia tammoja astukkaan tehtiin poikkeus. Ross astui tammani ja pian Irkku olikin jo kantavana. Elokuun melko koleana aamuna Irkku päätti oikean hetken tulleen ja pyöräytti pienen suklaanruskean ja terveen tammavarsan, joka sitten pikkuhiljaa vaaleni ja vaaleni. Oodi oli syntymästään asti erittäin kiltti ja rohkea, tamma ei säikkynyt uusia asioita ja luotti ihmiseen. Oodi totutettiin jo varhain riimuun ja kulkemaan nätisti vierellä. Tamma onkin ollut pienestä pitäen hyvin yhteistyöhaluinen.

Yleisesti sanoen Oodi on todella hyvätapainen ja kiltti connemaratamma. Oodin kanssa on harvoin syntynyt ongelma tilanteita - tammalla kun ei ole tapana olla kovin hankala tapaus. Oodia voi käsitellä myös hiukan kokemattomatkin, tamma ei välitä vaikka joku unohtaisi sitoa sen kiinni hoitohetken ajaksi tai joku laittaisi suojat väärinpäin. Oodi osaa itsekkin olla vähän hupsu ja toisinaan myöskin omalla tavallaan tyhmä, ettei itsekkään tajua sitä. Oodilla on myös paljon kärsivällisyyttä, tamma ei hermostu kovin helposti ja malttaa kyllä seisoskella pidemmänkin aikaa paikallaan. Oodi viihtyy kovasti muiden hevosten, sekä ihmisen seurassa. Tamma alistuu pomotuksille, mutta osaa kyllä itsekkin pomottaa jos sen tarpeelliseksi näkee. Ihmisiä tosin Oodi hyvin harvoin pomottelee ja silloinkin yleensä leikillään. Tamma ei muuten omaa pahoja tapoja, niin tallissa kuni käsiteltäessä. Oodille ei ole annettu makupaloja kädestä ja tamma ei osaa ainakaan näykkiä makupalojen toivossa. Lastatessa tamma kävelee kiltisti traileriin, sekä sieltä ulos. Matkaseura ei tosin ole pahitteeksi ja matkaruokaa pitää edes jonkun verran olla. Itse kuljetuksen aikana Oodi on rauhallinen kopissa, aina välillä on kuitenkin hyvä pitää pieni hengähdystauko matkan aikana.

Taluttaessa ja näyttelyissä tamma kävelee kiltisti vierellä. Pienestä pitäen kun tammaa on opetettu kiltisti kävelemään vierellä niin Oodi kyllä osaa asian. Tamman voi hakea esimerkiksi tarhasta hieman nuoremmatkin, tamman tapana ei ole säntäillä joka suuntaan ja juosta parin ruohotupsun perässä. Oodi osaa kyllä käyttää tilaisuuden hyödyksi. Jos tien reunalla on mehevä voikukkakasa ja taluttaja on aivan omissa maailmoissaan Oodi tarttuu heti miten tilaisuuteen. Kuitenkin vahva ärähdys saa tamman takaisin vierelle. Näyttelyissä Oodi jaksaa seistä kiltisti tuomareiden edessä. Tamma esittelee askellajinsa mielellään ja ravaa, sekä kävelee kiltisti vierellä.

Hoitaessa ja muutenkin käsitellessä Oodi on oikein rauhallinen ja mukava. Tamma seisoskelee kiltisti paikoillaan koko hoitohetken ajan, niin karsinassa, käytävällä, pesuboxissa kuin ulkoilmassa. Itseasiassa Oodille on ihan sama missä se harjataan tai kuka harjaa, kuhan on aina joku rapsuttelemassa tai hankaamassa jostain paikasta. Oodi tykkää kovasti harjauksesta, varsinkin kumisualla harjauksesta kaulan alta. Oodin voi harjata karsinassa ilman, että tammaa sitoo kiinni, pääosin Oodi nököttää siinä paikassa mihin se on harjauksen alussa laitettu. Yleensä Oodi seurailee hoitajan toimenpiteitä, kuitenkaan puuttumalla asiaan. Toisinaan, jos hoitoaika venyy liian pitkäksi alkaa tammalla silmät luppaamaan ja Oodi alkaa haukottelemaan suuresti, silloin tamma saattaakin välillä ottaa pieniä torkkuja. Kaviot Oodi nostaa kiltisti, tamma onkin jo pienestä pitäen totutettu kavioiden nostoon. Varustaessa Oodi käyttäytyy yleisesti kiltisti. Suitset tamma antaa laittaa kiltisti ja suunsa Oodi aukaisee viimeistään hoitajan kutitellessa suupielestä. Satulan kanssa Oodi saattaa olla joskus malttamaton, tamma haluaisi lähteä jo liikutukseen eikä malttaisi aina seistä paikoillaan. Satulavyön kanssa Oodi joskus pullaa, mutta yleisesti melko vähän. Eläinlääkäriasiat, sekä raspaukset ja kengitykset sujuvat Oodin kanssa hyvin. Tamma ei pistä pahakseen, jos häntä rokotetaan ja raspaukset sujuvat nopeasti tamman ollessa kiltti. Kengityksen aikana Oodi yleensä torkkuu ja ihan varsasta asti onkin tamman kavioita "naputeltu", että Oodi tottuisi hyvin kengitykseen.

Ratsastaessa Oodi on reipas ja kuuntelevainen ratsu. Tamma osaa kyllä myös lintsata töistä tilaisuuden tullen, mutta on muuten oikea unelma ratsu - eihän kukaan täydellinen voi olla? Oodin askellajit ovat melko pehmeät ja mukavat istuttavat. Ravi ei ole kovin pompottava ja laukka on hyvin pyörivää ja tahdikasta. Lisäykset sujuvat Oodin kanssa hyvin, eikä myöskään vastalaukka ole tammalle mikään ongelma. Oodi on myöskin nöyrä ratsu, tamma tekee mielellään kaiken mikä pyydetään ja neidillä onkin suuri sydän. Oodi osaa hyvin perusasiat, jotka ovat tiukasti korvan takana. Tammalle ei ole ongelma myöskään sulku sekä avotaivutukset, pohkeenväistökin onnistuu hyvin ravissa kuin käynnissä. Tamma tekee työtä käskettyä, mutta osaa kyllä helpottaa töitänsä esimerkiksi oikomalla kulmista. Oodilla voi mennä hieman nuorempikin ratsastaja, tammalla kun ei ole tapana ryöstää, pukitella tai muutenkaan olla ilkeä. Oodi säpsyy hiukan raippaa, mutta ratsastajalla voi olla raippa aina varmuuden vuoksi, yleensä Oodi on kuitenkin tarpeeksi reipas, ettei raippaa tarvita juurikaan. Kannukset voi olla tietenkin kokeneella ratsastajalla.
Esteillä tammasta löytyy paljon virtaa. Oodi rakastaa ylikaiken hyppimistä, eikä vierasta oudoimpiakaan esteitä. Varsinkin kotioloissa olemme menneet paljon mitä oudoimpia esteitä, joten kisoissa ei tule ainakaan sellaista ongelmaa. Vesiesteiden yli Oodi pomppii kunnon ilmavaralla, tamma voi joskus yrittää kieltää vesiesteellä, mutta tiukka napautus kaulalle raipan kanssa saa tamman äkkiä muuttamaan mielensä. Vaihdot Oodi tekee taitavasti jo esteen päällä. Tamma omaa hyvän hyppytyylin ja yleensä hypyt ovat mukavan pehmeitä ja joskus myös ilmavaraa löytyy ihan mukavasti. Pituusesteillä Oodi venyttää taitavasti hyppyään. Yleisesti Oodilla on oikein mukava hypätä, tamman kanssa on mukava myös tehdä kaikenlaisia rataharjoituksia.

Estekilpailuissa Oodi on lämmittelystä asti täysillä mukana. Tamma jaksaa alusta asti keskittyä, vaikka ensimmäisen hypyt verkoissa saattavatkin olla mitä ihmeellisempiä. Radalle päästessään tamma on täynnä energiaa. Ensimmäisestä esteestä lähtien Oodi yrittää kaikkensa. Joskus saattaa tulla virheitä sarjalla ensimmäisen hypyn ollessa liian pitkä. Harvoin Oodi kieltää, mutta jos tamma alkaa vaikuttaa siltä ratsastaja voi napauttaa kaulalle raipalla.

i. VIR MVA Ch. Solross Amen
conn, 148 cm, rnvkk
ERJ-I, KTK-II, YLA-2
ii. Aslant Arloss
conn, 146, rnvkk, evm.
iii. Rubus Sagal
conn, rnvkk, evm.
iie. Suca Loss
conn, rn, evm.
ie. Transvaal Daisy
conn, 141 cm, vkk, evm.
iei. Monarda
conn, vkk, evm.
iee. Scabious
conn, vkk, evm.
e. Irish Whisky
conn, 140 cm, km
KRJ-II, ERJ-III, YLA3
ei. Max Cola
conn, 141 cm, rn, evm.
eii. Sir Seventeen
conn, 146 cm, km, evm.
eie. Marlyn Honey
conn, 137 cm, rn, evm.
ee. SO Lenamore
conn, 138 cm, km, evm.
eei. Superiore Stop
conn, 144 cm, km, evm.
eee. Olympia Quote
conn, 137 cm, m, evm.

Pidän kovasti Oodin suvusta, tamma omaa nätin tasan 1 polvisen estepainoitteisen suvun, mutta seuraavistakin polvista löytyy upeita estehevosia. Suvusta löytyy monia, jopa 120 cm kilpailleita connemaroja, mutta myös hyviä kouluhevosia. Oodi on kuitenkin minun mielestäni ehdottomasti estepainoitteinen, mutta toisaalta on myös hyvä, että tamman suvusta löytyy pari koulupuolellakin menestynyttä connemaraa. Yleisesti Oodin suku on minun silmääni oikein mukava.

Isälinjasta löytyy todella upeita estepainoitteisia connemaroja. Isä Solross Amen on hyvin menestynyt ruunivoikko connemaraori. Ori on kerännyt ERJ'ssä täydet sijoitukset ja palkittu huimalla ERJ-I palkinnolla toukokuun laatuarvostelussa. Ori on osallistunut myös YLA'n tilaisuuteen, jossa Ross palkittii YLA2'sella. Rakenteeltaan ori on lahjakas, siitä kertovat ainakin VIR MVA Ch palkinto, sekä KTK-II palkinto. Ori on myös esikantakirjattu onnistuneesti. Tämä ruusukehai on astunut 7 upeata tammaa Oodin emän lisäksi. Luonteeltaan Ross on melko orimainen, ei siis ihan aloittelijan unelmahevonen. Rosin isä Aslant Arloss on myöskin komea 146 cm korkea ruotsalaissyntyinen connemaraori, joka on kilpaillut hyvin esteratsastuksen parissa, jopa 100-120 cm ratoja! Ori on väritykseltään ruunivoikko, kuten Oodin isäkin ja estepainoitteinen ori on astunut elämänsä aikana tähän mennessä vain kolme tammaa. Varmasti Aslantista nähdään myös tulevaisuudessa lisää upeita varsoja. Aslantin isä Rubus Sagal ruotsalaissyntyinen ruunivoikko connemara. Ori on startannut elämänsä aikana jopa 200 kilpailuissa ja ori jäi ansaitulle eläkkeelle 18-vuotiaana. Tällä hetkellä ori on astunut vain 2 tammaa. Aslantin emä Suca Loss on kaunis ruunikko connemaratamma. Tamma on kilpaillut elämänsä aikana niin koulua kuin esteitä, mutta menestystä on enemmän tullut estepuolelta. Suca on ruosalaissyntyinen ja tamma on siirretty 16-vuotiaana Suomeen. Tammalla on neljä jälkeläistä. Rosin emä Transvaal Daisy on kaunis voikon värinen connemara. Daisy on estepainoitteinen, mutta koulupuoleltakin löytyy taitoja jopa Vaativa B'hen asti. Daisy on syntynyt Suomessa, mutta tamma on kilpaillut paljon muissa maissa. Daisy on varsonut elämänsä aikana 2 kertaa mukaan lukien Oodin isän. Daisyn isä Monarda on myöskin voikko 145 cm korkea connemara. Monarda on kilpaillut pääosin kouluratsastuksessa, missä on myös menestynyt hyvin. Monardalla on myös kilpailtu esteillä ja ori astui elämänsä aikana vain yhden tamman. Daisyn emä Scabious on ruotsalaissyntyinen voikko 142 cm korkea connemara. Tamma on kilpaillut hyvin menestykkäästi esteillä, sijoittuen ja voittaen jopa 100-120 cm tasolla. Jälkeläisiä Scabiousilla on neljä.

Emälinjasta löytyy niin este - kuin koulupainoitteisia connemaroja. Emä Irish Whisky on kaunis kimon värityksen saanut connemaratamma. Irish Whisky, tutummin vain Irkku on luonteeltaan itsepäinen ja ratsastaessa herkkä. Tamma omaa hyvän hyppykapasiteetin, mutta inhoaa erikoisesteitä toisin kuin Oodi. Irkku aloittelee vasta kilpauraansa, mutta tammalla on edessään varmasti upea ja antoisa kilpaura. Jälkeläisiä Irkulta löytyy toistaiseksi vain Oodi, mutta varmasti tamma saa vielä enemmän jälkeläisiä kunhan pääsee vain kilpailemaan. Säkäkorkeutta Irkulta löytyy mukavat 140 cm. Irkun isä on Max Cola, komea ruunikon värityksen omaava connemaraori. Max on kilpaillut paljon esteillä, ori omaakin hyvän hyppytekniikan. Max hyppäsi pääosin kansainvälisillä jopa 120 cm radoilla ja ori oli aikoinaan kova estehevonen, jalostukseen oria käytettiin melko säästäväisesti, tällä hetkellä Maxilla on 16 upeaa varsaa. Rakenteellisesti ori oli hyvä ja Max palkittiinkin BIS-palkinnolla Phoenixissä. Maxin isä Sir Seventeen on yleispainoitteinen connemaraori. 146 cm korkea ori oli väriltään kimo, joka kisasi kansallisella tasolla omistajansa kanssa. Oria nähtiin vain todella harvoin näyttelyissä. Sir Seventeen ehti astua vain 8 varsaa, ennen kuin ori lopetettiin ähkyn takia. Maxin emä Marilyn Honey ei ollut aikoinaan kova kilpahevonen, mutta kierteli kuitenkin maansa pieniä seurakisoja. Tamma vietti elämänsä ajan siitoshevosena connemarasiittolassa ja jätti elämänsä aikana 3 upeata jälkeläistä. Irkun emä SO Lenamore oli sievä 138 cm korkea connemaratamma. Lenamorella oli erinomaiset hyppylahjat ja tamma kilpailikin menestykkäästi esteillä ja myös pariin otteeseen maastoesteiden parissa. Näyttelyissäkin tammalla ehdittiin käydä saamassa pari ruusuketta. Lenamore siirtyi varhain siitoseläkkeelle ja tällä hetkellä tammalla on 6 upeaa varsaa. Lenamoren isä Superiore Stop kilpaili monissa lajeissa, mutta menestyen pääosin estepuolella. Superiore astui elämänsä aikana 9 upeata tammaa, joiden jälkeläiset menestyvät kukin omissa lajeissaan. Lenamoren emä Olympia Quote oli kaunis musta connemaratamma. Olympia kilpaili esteillä ja omisti hyvän hyppytekniikan. Olympia Quote sai 4 varsaa, jotka ovat menestyneet näyttelyissä sekä maasto- että rataesteillä.

Astututus PVM Syntymis PVM skp. Varsan nimi (+ osoite) Isä (+ osoite) Omistaja
25.03.2009 01.04.2009 t. Jazz It Up Rentukan Jerry Peppi S.
21.03.2009 01.03.2009 t. Dewbreaker Amarillo Susurre Jenna H.
15.02.2009 25.02.2009 t. One Fine Day Bye Sherwin Fancy
10.01.2009 20.01.2009 o. Steppin' Out Very Sarcastic Peppi S.
01.08.2008 10.08.2008 o. Boot's Scootn' Bye Lorett Fancy

Oodi kilpailee pääosin esteratsastuksessa, mutta vain ERJ'n alaisissa kilpailuissa. Tamman kanssa emme kierrä villejä estekilpailuja, mutta toki villeissä näyttelyissä käymme. Oodin kanssa on tavoitteessa ehdottomasti ERJ'n laatuarvostelu, yleislaatuarvostelun tilaisuus sekä kantakirjaus. Tamma kilpailee näillä näkymin 16-vuotiaaksi asti kunnes siirtyy ansaitulle siitoseläkkeelle. Jälkeläisiä tamma saa elämänsä aikana jota kuinkin kuusi kappaletta.

Estevalmennukset

Yksityisestevalmennus 22.03.2009, valmentaja: Peppi S.
Oodi venytteli kaulaansa kohti ruskeanvalkoista kenttän pohjaa. Aurinko lämmitti mukavasti hieman pilviseltä taivaalta ja kevät hiipi talven jäljeltä yhtä nopeasti kuin talvikin oli alkanut. Tamma kulki reippaasti katsellen kentän ulkopuolella tapahtuvia asioita ja seuraten tarhoissa olevia hevosia. Kun Jenna alkoi ottamaan ohjia käteen, Oodi valpastui ja kokosi hieman itseään. Käskin Jennaa ravailemaan tamman kanssa ja tekemään molempiin päätyihin isot ympyrät ja taivuttamaan tammaa kunnolla sisäänpäin. Kokosin sillä välin kentän vasemmalle laidalle kolmen esteen jumppasarjan, joka alkoi kahdella 60-70 senttimetrin ristikolla ja kolmantena esteenä oli 75 sentin pystyeste.

Kun Oodi oli hieman vertynyt käskin Jennaa nostamaan tammalla laukan. Laukka oli hieman tahditonta ensin, mutta muutama raipan näpäytys lavalle teki ihmeita Oodin laukalle. Oodi laukkasi eteenpäin pyrkivästi ja katseli ilmeisesti välillä kolmea estettä, jotka näyttivät houkuttelevan tammaa yhtä paljon kuin ratsastajaakin. Vihdoin oli aika siirtyä esteiden pariin. Neuvoin Jennaa katsomaan esteelle jo ennen käännöstä ja laittamaan tammaa hieman eteen kääntyessään esteille. Oodi lähestyi esteitä korvat hörössä, vaikka keväinen tuuli oli melko voimakas ja sai tamman harjan hulmumaan auringon loisteessa. Oodi hyppäsi hyvällä tyylillä, eikä ratsastajakaan tehnyt pahemmin virheitä, pystyllä tosin jäi hieman jälkeen hypyssä, mutta muuten kaikki menivät loistavasti näin ensi hypyiksi.

Käskin Jennaa tulemaan esteet muutaman kerran uudelleen, minkä aikana kokosin kahta estettä, joista toinen oli kirkkaanpunavalkoinen okseri ja toinen noin 90 sentin korkuinen pystyeste. Pyysin Jennaa tekemään ensin tamman kanssa hieman kiemuroita, sekä tempon lisäyksiä, jotta esteille tuleminen olisi helpompaa, koska pystyn mutka oli hieman jyrkähkö, mutta helposti ratsastettava. Esteelle lähestymiset menivät tahdikkaasti, eikä tempo rakoillut. Tamma ylitti pystyn kuin lentäen ja jatkoi laukkaamista oikeassa kierroksessa. Käskin Jennaa tulemaan punavalkoisen okserin, joka sijaitsi melko keskellä kenttää. Tamma kiihdytti innostuneena laukkaansa, jolloin ratsastajan piti hieman pidätellä tammaa. Taas Oodi ylitti esteen vaivatta, kuin lentäen. Pyysin Jennaa hieman ravailemaan tamman kanssa, minkä aikana kävin tiputtamassa jumppasarjan ristikot maahan ja nostin pystyesteen 110 senttimetriin. Tamma ravaili tyytyväisenä uralla kun neuvoin Jennalle taas, kuinka tulla sinikeltaiselle pystylle. Jenna nosti Oodilla vauhdikkaan laukan ja laukkasi kierroksen ennen kuin alkoi lähestyä estettä. Jenna katsoi tarkkaavaisena esteelle päin ja pari metriä ennen estettä Jenna painoi pohkeensa tamman kylkeen, jolloin tamma loikkasi kauniin ja liidokkaan hypyn. Harmiksemme Oodi tuli kuitenkin väärällä laukalla alas, muuten hyppy olisi ollut lähes täydellinen! Käskin Jennaa laukkaamaan rentoa, hieman vapaampaa laukkaa, että tamma saisi vapaasti venyttää päätänsä. Pikku hiljaa käskin ratsukkoa siirtymään laukasta raviin ja ravistä käyntiin. Oodi pärsähteli tyytyväisenä ja Jenna taputti hienoa tammaansa. Tamman karvassa oleva hikipinta kiimalteli iltapäiväaurinkon kohdatessa siihen. Upea parivaljakko, joiden yhteistyötä oli kertakaikkiaan mukavaa seurata tämän tunnin ajan!

Yksityisestevalmennus 16.03.2009, valmentaja: Diamonte
Pidit Oodin alusta asti hyvässä tuntumassa. Se kulki hienosti peräänannossa, polkien takaosallaan voimakkaasti. Asetuksissa tamma oli hieman jäykkä, ja siitä suivaantuneena aloit kääntämään päätä sivummalle. Anna siis hetki aikaa tammalle! Kun kehotukseni mukaan jätit tamman pään rauhaan, ja keskityit omaan ratsastukseesi, alkoi ponikin olla mukana kaarevien urien rytmissä. Hieman pidenneltiin ja lyhenneltiin askelta kaikissa askellajeissa. Oodi meni ravinlisäyksen oikein mallikkaasti, häntä viuhtoi ja kuola räiskyi. Sitten lyhentämisen aikana ei tuo pirtsakka tamma olisi oikeen halunnut palautua, vaan hieman jopa pullasi. Olit ihmeissäsi rakkaan tamman kuumumisesta, mutta kun käänsit päättäväisesti Oodin aina ympyrälle sen innostuessa, lopetti sekin hetken kuluttua veuhtoilunsa. Teidän askeleen lyhennys laukassa oli erinomaisen hienoa! En halunnut jankata turhaan kouluratsastusta, vaan siirryimme esteille.

Puomeilla Oodi meni mukavan rauhallisesti, varoi puomeja ja sipsutteli oikein nätisti niistä yli. Kertaakaan ei puomi edes kalahtanut. Tamma itse lyhensi askeltaan, ja pidensi kun puomeja siirsi. Pystytinkin ristikon muutaman puomireissun jälkeen. Tamma pärski innoissaan, laukkasi sujuvasti esteelle ja hyppäsi sen yli hyvässä temmossa. Kertaakaan Oodi ei jäänyt kyyläilemään, eikä hyppäämään liian kaukaa, vaan aina sopivalta etäisyydeltä jopa ilman apupuomia. Sitten kokeilin jotain uutta; takkiestettä. Viskasin oman takkini pystyn päälle, jolloin siinä oli oiva erikoiseste. Oodi tuli laukassa, hyppäsi yli ja pukitti ilopukin. Aika varma poni! Hain jostain vielä pressua, joka meni hyvin trippelin päälle. Sen yli tamma hyppäsi hieman hämillään, mutta sen hämmästyneisyyttä ei huomannu muusta kuin silmistä. Sitten päätin palata tavallisten esteiden luo, ilmeisesti sen takia koska neiti on niin tottunut noihin estekummajaisiin. Kokeiltiin aluksi sarjaa kahdella laukka-askeleella, sitten yhdellä ja lopulta innarina. Oodi hyppäsi hyvin sujuvasti välit, puomeja pudottamatta. Sitten kokeiltiin hieman jotain radan pätkiä. Ensin oikeaa laukkaa kolmoissarjalle, sitten tiukka käännös vasemmalle. Oodi hieman venyi käännöksessä, jonka seurauksena se melkein kaatoi yhden tolpan. Kehotin sinua pitämään ulkopohkeen reilusti kiinni tiukassa kurvissa, ja samoin sisäohjan + katseen. Kun sinä olit tosissasi, saattoi tammakin kaartua nopeasti ja valmistautua uuteen hyppyyn. Korotin tiettyjä esteitä noin metrin kokoisiksi.

Rataa ratsastaessasi huomasin heti erinomaisen yhteistyön sinun ja Oodin välillä. Se kuunteli sinua nyt täysin, laukkasi pyöreästi ja ponnekkaasti, ja sinä istuit aivan kuin ratsastajan pitää istua. Istuntasi oli muuten erinomainen! Radan vaikein kohta, tiukka kurvi ja kolme laukka-askelta ennen estettä vaati sinulta ilmeisestikin paljon, mutta silti selviydyitte siitä puhtaasti. Kohdassa, jossa piti lyhentää laukkaa, ja vuoroin pidentää, sujuivat hyvin. Oodi oli kuulolla, ja meni jopa hieman kouluratsumaisesti laukansäätelykohdat. Viimeiseksi esteeksi laitettu vesihauta oli hieman kinkkinen tammalle, mutta sinä laitoit sen kuriin napakalla pohkeen napautuksella. Oodi loikkasti veden yli kuin henkensä edestä, ja nelisti maaliin. Hyvä tempo, sanoisin, vaikkakin lopussa hieman innostui. Vai olitko se sinä joka raipan kanssa heilui? No, ainakin tuli parempi aika! Loppuesteiksi kokeilimme muutamaa jumppasarjaa, jossa sinun piti lopulta mennä silmät kiinni, ilman ohjia ja ilman jalustimia. Kaikenkaikkiaan Oodi suoriutui oikeen mahtavaksi, voisitte treenata ehkä enemmän kaarevia uria plus muuta lihasharjoituksia.

Yksityisestevalmennus 10.03.2009, valmentaja: Peppi S.
Oodi kuunteli ratsastajaansa jo tunnin alussa. Jennan ei tarvinnut antaa sen kummoisempia apuja, kun Oodi siirtyi jo tahdikkaaseen raviin Jennan keventäessä selässä. Pian Jenna nosti tammalla laukan, joka oli temmokasta ja reipasta. Tein muutamia esteitä kentälle, jotka tamma hyppäsi reippaasti välittämättä sen kummemmin ponnistuspaikasta. Kun laitoin muutaman esteen lisää ja korotin esteitä, alkoi jo ponnistuspaikkaa tarviamaan, jolloin Jennan tuli hieman säännöstellä laukan pituutta ja tempoa. Oodi hyppäsi kuitenkin hyvin, vaikka Jenna teki pienen virheen pidätteissä. Oodi näytti nauttivan hyppäämisestä, mikä teki ratsukon valmentamisestakin helppoa. Mukava pari, joka on nähtävästi pärjännyt korkeammissakin luokissa!

Yksityisestevalmennus 05.03.2009, valmentaja: Heidie
Oode oli komea ilmestys saapuessaa maneesiin. Ratsastaja oli käynyt alkukäyntien asemasta kiertämässä maastossa lyhyen reitin ja sanoi olevansa valmis jo aloittelemaan raviveryttelyn. Ravissa tamma venytteli kaulaansa ja hakeutui alas muotoon. Pyysin ratsastajaa kokoamaan tammaa mielummin korkeammalle ettei tunnista tule yhtä sukellusta. Askel oli kuitenkin letkeä ja rento mutta silti pitkä ja matkaataittava. Ratsukon ravaillessa rakentelin tehtävää, siihen kuului pitkänsivun sisäpuolella oleva kahden askeleen pysty-okseri sarja ja viisi jumppakavalettia radan poikkihalkaisijalle. Ratsukko verytteli ravissa ja hiukan laukassakin molempiin suuntiin ja Oodi kylki näyttävästi ilmavassa laukassaan.

Ensimmäisenä käsittelyyn otettiin jumppakavaletit jotka olivat in-out välillä. Tamma oli aluksi hiukan hämmentynyt ja ratsastaja joutui kannustamaan sitä hieman liikaa jotta kavaletit ylittyivät. Seuraavalla kerralla pomput olivat jo parempia mutta kolmannella kerralla askeleet menivät sekaisin. Tuli myös pari hyvää toistoa joiden jälkeen Oodi sai levätä hetken. Kun levähdystauko oli vaihdoimme suunnan ja pyysin ratsastajaa ohjaamaan Oodin ravissa kavaleteille. Tamma oli taas aluksi hiukan ihmeissään mutta suoriutui tehtävästä hyvin parin toiston jälkeen. Jumppaamisen myötä laukka oli päässyt lyhentymään ja kehotin ratsastajaa pidentämään laukka uralla, poni päästi samalla turhia energioitaan pois ja näytti nauttivan kunnon spurteista. Laukkaamisen jälkeen ratsukko sai taas levähtää ja valmistelin kahden askeleen sarjan lisäämällä siihen vielä kolme laukkapuomia ensimmäisen esteen edelle. Ensimmäinen este oli pysty jolla oli korkeutta noin 90 senttiä, jälkimmäinen okseri oli vähän päälle metrin ja pituutta sillä oli vain alle puoli metriä.

Ratsukko oli levännyt tarpeeksi ja otti pari raviympyrää ennen laukkaan siirtymistä. Laukannostossa Oodi heitti pari pukkia ja pyysin ratsastajaa kääntämään tamman ympyrälle ja laukkaamaan pari kierrosta että laukka tasoittuisi. Kun laukka oli taas kunnossa tamma laukkasi innokkaana esteille ja imi hiukan liikaa ensimmäiselle ja kolautteli laukkapuomeihin. Sarjan välissä ratsastaja kuitenkin korjasi askeleet ja toinen hyppy sujui hyvin. Seuraavalla toistolla tamma menikin jo paljon paremmin ratsastajan ennakoidessa kiihtyvään vauhtiin esteitä lähestyttäessä. Molemmat hypyt menivät hyvin ja kävin nostamassa molempia esteitä kymmenen senttiä. Ratsukko suoriutui taas hyvin, tosin esteen jälkeen Oodi puri hetkeksi kuolaimen kiinni ja veti ylimääräisen spurtin. Ratsastaja kuitenkin korjasi tilanteen hyvällä istunnalla ja napakoilla pohkeilla. Viimeisissä toistoissa tamma meni taas hyvin ja vielä toiset kymmenen senttiä korottaessani hyppyyn tuli vielä lisää ilmaa.

Loppuraveissa Oodi venytteli taas kaulaansa ja hakeutui muotoon, joka oli tällä kertaa hieman korkeampi. Letkeän ravin kautta käyntiin siirtyessä tamma sai vielä jostain energiaa ottaa pari laukka-askelta mutta ratsastaja korjasi taas tilanteen hyvin. Kaikin puolin energinen ja hyvän hyppytekniikan omaava tamma jolla on varmasti kapasiteettia vaikeammillekkin radoille. Ratsukkoa oli ilo valmentaa.

NJ Näyttelyt

Päivämäärä Paikan nimi (+ kutsu) Luokka Sija Päätuomari
02.01.2009 Greenwich conn-tammat 03/10, LKV3, irtoSERT, JS Maria A.
16.12.2008 Ruhtinas conn-tammat 03/13, LKV3, KUMA, JS Hanna M-T.
04.12.2008 Acapella conn-tammat 02/12, LKV2, irtoSERT, JS Peppi S.

Esteratsastus sijoitukset (yht. 40 kpl)

Päivämäärä Paikan nimi (+ kutsu) Jaos Luokka Sija
26.02.2009 Silence ERJ 100 cm 4/40
25.02.2009 Jerry ERJ 80 cm 6/40
24.02.2009 Mörkövaara ERJ 90 cm 6/40
24.02.2009 Jerry ERJ 100 cm 1/40
23.02.2009 Viola ERJ 90 cm 6/40
23.02.2009 Mörkövaara ERJ 80 cm 1/40
21.02.2009 Viola ERJ 110 cm 3/40
21.02.2009 Mörkövaara ERJ 80 cm 4/40
20.02.2009 Piruntaival ERJ 70 cm 3/30
11.02.2009 Airlea Sporthorses ERJ 110 cm 2/30
03.02.2009 Viola ERJ 110 cm 5/40
03.02.2009 Viola ERJ 120 cm 6/40
03.02.2009 Hämypuro ERJ 100 cm 7/80
02.02.2009 Virtuaalitalli Dainty ERJ 120 cm 5/50
01.02.2009 Hämy ERJ 100 cm 1/59
29.01.2009 Viola ERJ 120 cm 5/40
29.01.2009 PT Akasia ERJ 100 cm 5/60
28.01.2009 Viola ERJ 110 cm 5/40
26.01.2009 Tim&Yam Ponies ERJ 100 cm 5/60
24.01.2009 Tim&Yam Ponies ERJ 90 cm 1/60
24.01.2009 Tim&Yam Ponies ERJ 100 cm 1/60
19.01.2009 Rowea ERJ 100 cm 6/60
18.01.2009 CeRi ERJ 100 cm 3/40
18.01.2009 CeRi ERJ 110 cm 1/40
18.01.2009 Toivoton ERJ 100 cm 6/50
17.01.2009 Rowea ERJ 100 cm 2/60
17.01.2009 CeRi ERJ 110 cm 5/40
16.01.2009 Rowea ERJ 100 cm 4/60
29.12.2008 Zauberhof ERJ 120 cm 2/18
16.12.2008 Viehättävä ERJ 80 cm 2/50
14.12.2008 Cecilie Riders ERJ 90 cm 5/30
09.12.2008 Uniruutu ERJ 60 cm 4/17
07.12.2008 Piipari ERJ 100 cm 3/34
07.09.2008 Lockness Hanoverians ERJ 80-90 cm 4/28
15.08.2008 Roganah ERJ 110 cm 5/29
15.08.2008 Roganah ERJ 100 cm 4/30
15.08.2008 Roganah ERJ 100 cm 2/30
15.08.2008 Silfran ERJ 80 cm 6/40
10.08.2008 Zurück ERJ 100 cm 1/31
10.08.2008 Silvery ERJ 90 cm 2/17

Muut estekilpailut (yht. 51 kpl, huom kalenterissa vain pieni osa)

Päivämäärä Paikan nimi (+ kutsu) Jaos Luokka Sija
20.01.2009 Jefton Ponies ERJ 80 cm 58/60
20.01.2009 Jefton Ponies ERJ 90 cm 55/60
20.01.2009 Jefton Ponies ERJ 100 cm 57/60
19.01.2009 Jefton Ponies ERJ 80 cm 47/60
19.01.2009 Jefton Ponies ERJ 90 cm 53/60
19.01.2009 Jefton Ponies ERJ 100 cm 49/60
18.01.2009 Jefton Ponies ERJ 80 cm 24/60
18.01.2009 Jefton Ponies ERJ 90 cm 22/60
18.01.2009 Jefton Ponies ERJ 100 cm 15/60
17.01.2009 Jefton Ponies ERJ 80 cm 57/60
17.01.2009 Jefton Ponies ERJ 90 cm 24/60
17.01.2009 Jefton Ponies ERJ 100 cm 44/60
16.01.2009 Jefton Ponies ERJ 80 cm 39/60
16.01.2009 Jefton Ponies ERJ 90 cm 41/60
16.01.2009 Jefton Ponies ERJ 100 cm 44/60
29.12.2008 Zauberhof ERJ 80 cm 20/27
29.12.2008 Zauberhof ERJ 80 cm 20/27
29.12.2008 Zauberhof ERJ 100 cm 17/23
21.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 210/218
19.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 200/216
18.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 133/216
17.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 157/216
16.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 167/209
15.12.2008 Daftomor ERJ 90 cm 85/209
13.12.2008 Kvartetti ERJ 60 cm 18/42
13.12.2008 Kvartetti ERJ 80 cm 18/47
12.12.2008 Kvartetti ERJ 60 cm 19/40
12.12.2008 Kvartetti ERJ 80 cm 15/47
11.12.2008 Kvartetti ERJ 60 cm 11/41
11.12.2008 Kvartetti ERJ 80 cm 32/47
03.12.2008 Belvine ERJ 100 cm 60/84
03.12.2008 Belvine ERJ 110 cm 11/75
02.12.2008 Belvine ERJ 100 cm 13/83
02.12.2008 Belvine ERJ 110 cm 65/74
01.12.2008 Belvine ERJ 100 cm 56/79
01.12.2008 Belvine ERJ 110 cm 64/74
28.11.2008 Timjami ERJ 80 cm 47/60
20.11.2008 Maple's Stable ERJ 100 cm 52/134
17.11.2008 Horor Warmbloods ERJ 90 cm 45/276
17.11.2008 Horor Warmbloods ERJ 90 cm 48/276
28.10.2008 FL Ponies ERJ 90 cm 72/77
27.10.2008 FL Ponies ERJ 90 cm 11/77
26.10.2008 FL Ponies ERJ 90 cm 10/77
20.10.2008 Shyalia Farm ERJ 80-100 cm 76/86
07.09.2008 Lockness Hanoverians ERJ 80-90 cm 9/28
07.09.2008 Lockness Hanoverians ERJ 80-90 cm hyl
16.08.2008 Vadelmakukka ERJ 80 cm 40/46
16.08.2008 Vadelmakukka ERJ 100 cm hyl
15.08.2008 Cheval Delamer ERJ 80 cm 37/47
15.08.2008 Silfran ERJ 70 cm 28/40
15.08.2008 Silfran ERJ 80 cm 14/40

ulkoasu © Decne, kaikki tekstit © Jenna H. ellei toisin mainita